Зефірка

“Рулет з лаваша та фаршу: смачний рецепт запікання в духовці для буденного та святкового столу”

Чудовий варіант для гарячої закуски. Запечений фарш, тягучий сир і грибний аромат соковитого рулету порадують навіть найвибагливішого гурмана.

Інгредієнти:

  • Лаваш — 2 шт
  • Яйце — 1 шт
  • Фарш — 400 гр
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Цибулина — 1 шт
  • Печериці — 200 гр
  • Морква — 1 шт
  • Часник — 1 зубчик
  • Сир — 100 гр
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Печериці і цибулю почистимо і наріжемо невеликим кубиком. Моркву натремо на великій терці. Злегка обсмажити гриби на розпеченій сковороді з олією, після чого додамо до них цибулю і моркву. Солимо і перчимо за смаком. Готовій грибній складовій дайте охолонути до кімнатної температури.7c2d15b8d1f65e1b85fddaf5bf81a92f
  2. Підготуємо соус, видавимо в сметану зубчик часнику, посолити і додамо шіпку перцю, після чого перемішаємо. У фарш також додаємо спеції за смаком. Приступаємо до приготування рулету. Злегка збиваємо яйце і змащуємо один лист лаваша і накриваємо його другим. Це потрібно щоб листи склеїлися між собою і добре поводилися при нарізці. Розрівнюємо поверх фарш, наступним шаром викладаємо грибну суміш. Змащуємо все сметано-часниковим соусом і починаємо загортати.ed786253ab0c0559bbff2894bcdfb688
  3. Намагайтеся згорнути його досить щільно, і підігніть краї, щоб начинка не вилізла.043dbf03af19fb1128ae15ff0e5d6a28
  4. Також рясно змастіть заготівлю яйцем. Викладаємо рулет на деко, встановлюємо його на середній рівень в духовку розігріту до 180 градусів.f466b90f43fb31f86076977535f51c2c
  5. Випікаємо 35 хвилин. Цей рулет можна їсти і теплим і холодним, але в гарячому вигляді він, як на мене смачніше.