Щоб заощадити я засалюю рибу сама. Так виходить не тільки дешевше але і смачніше. Крім того, все настільки просто, що кожен впорається.
Інгредієнти:
- Філе сьомги – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л. ( 40-50 г )
- Цукор – 1 ст. л. ( 20-25 г )
Приготування:
- Для початку беремо філе сьомги. Очищаємо від луски. Філе промиваємо і прибираємо зайву вологу паперовим рушником.
- Далі видаляємо кістки, які ми промацуємо пальцями. Якщо залишився спинний плавник, його також видаляємо. За бажанням, зрізаємо жир на ребрах.
- Щоб риба просолилася швидше і рівномірно, краще поділити її на невеликі шматочки.
- Для засолювання нам знадобляться сіль НЕ йодована і цукор. На 1 кг риби беремо 2 ст. л солі ( 40-50 г ) і 1 ст. л цукру ( 20-25 г ). Перемішуємо.
- Не можна засолювати рибу в алюмінієвому посуді. Підходить скляна і пластикова ємність. На дно висипаємо трохи солі з цукром. Шкурою вниз викладаємо рибу. Зверху посипаємо залишилася сумішшю із солі з усіх боків. Обтираємо руками.
- Форму щільно закриваємо харчовою плівкою. Ставимо рибу в холодильник для засолювання. Через 12 годин буде малосольна риба, через 24 години – середня, через 2-3 дні вийде солона риба.
- Нам подобається риба через 12 годин засолювання. За бажанням її можна промити і обсушити від солі. Я цього не роблю. Сьомгу нарізаємо на тонкі скибочки.
Риба за цим рецептом має насичений смак сьомги. Виходить дуже смачно!
Цю ж рибу можна прямо з сіллю заморозити. Шматочок сьомги обертаємо в кілька шарів плівки і додатково ставимо в пакет. Далі кладемо в морозилку. При необхідності дістаємо і розморожуємо в холодильнику. Риба як свіжа, смак нічим не гірше.