Зефірка

Домашня ковбаса. СМАЧНІШЕ НЕ БУВАЄ! Готується елементарно, ділюсь нашим сімейним рецептом

Домашня ковбаса — це смак справжнього дитинства та родинного тепла! 🏡
Цей рецепт передається в нашій родині з покоління в покоління, і щоразу він збирає всю сім’ю за одним столом.

Ковбаса виходить соковита, ароматна, з ідеальною текстурою — смачніша за будь-яку магазинну!
А головне — готується дуже просто, без зайвих клопотів і з доступних інгредієнтів.

Ідеально підходить як для святкового столу, так і для щоденного обіду чи вечері.
Спробуйте — і, впевнена, ви більше не захочете купувати готову ковбасу 😉

Інгредієнти:

  • Фарш (у мене свинячий) 5 кг
  • Цибуля 5 шт
  • Часник 2 головки
  • Сало без шкірки 600-700 гр це якщо нежирний фарш!
  • Сіль, спеції за смаком
  • Вода близько 200 мл
  • Кишки для наповнення (у мене свинячі). На 1 КГ фаршу приблизно 1 м кишок йде.

Приготування:

  1. Перекручуємо м’ясо на великій м’ясорубці або дрібними шматочками ріжемо – так смачніше буде. Додаємо перекручену цибулю, (можна без цибулі), часник, спеції та воду. Фарш повинен бути трохи не дуже крутим!Домашня ковбаса. СМАЧНІШЕ НЕ БУВАЄ! Готується елементарно, ділюсь нашим сімейним рецептом

  1. Одягаємо спеціальну насадку на м’ясорубку, у мене була в комплекті до м’ясорубки. На неї одягаємо кишки, зав’язуємо кінець ниткою. І наповнюємо кишки м’ясом.Домашня ковбаса. СМАЧНІШЕ НЕ БУВАЄ! Готується елементарно, ділюсь нашим сімейним рецептом

  1. Протикаємо голкою ті місця, де збирається повітря. Наповнюємо не дуже щільно, інакше лусне під час смаження. У нас вийшло багато, робили на пару із чоловіком.Домашня ковбаса. СМАЧНІШЕ НЕ БУВАЄ! Готується елементарно, ділюсь нашим сімейним рецептом

  1. Готові ковбаси можна трохи відварити, а потім обсмажити в духовці, можна відразу смажити.Домашня ковбаса. СМАЧНІШЕ НЕ БУВАЄ! Готується елементарно, ділюсь нашим сімейним рецептом

  1. Варю хвилин 25, а потім підрум’янити в духовці.

Частину я заморозила у сирому вигляді.Домашня ковбаса. СМАЧНІШЕ НЕ БУВАЄ! Готується елементарно, ділюсь нашим сімейним рецептом