М’які, пишні, не жирні. Ароматні пончики з класичною начинкою із заварного крему готуються просто та швидко у духовці. У нас у сім’ї це обов’язковий десерт на всі свята.
Інгредієнти:
- молоко тепле 400 мл;
- цукор 120 г;
- ванілін;
- дріжджі сухі 2 ч. л;
- вершкове масло 120 г;
- яйця 3 шт + 1 для змащування;
- сіль дрібка;
- борошно близько 900 г.
Для заварного крему:
- молоко 150 мл;
- цукор 1 ст. л;
- жовток 1 шт;
- крохмаль 1 ст. л;
- вершкове масло 20 г.
Приготування:
- У теплому молоці розчиняємо сіль, цукор, дріжджі, додаємо яйця та розтоплене вершкове масло.
- Перемішуємо масу вінчиком до однорідності.
- Борошно просіюємо та додаємо частинами. Вимішуємо.
Порада: борошна вам може знадобитися близько 1 кг, може менше або більше. Головне, не забийте тісто борошном. Коли при вимішуванні воно перестане липнути до рук, більше борошна не потрібно. - Накриваємо та ставимо у тепле місце на 1 годину.
- Готуємо крем, змішавши всі продукти, варимо на невеликому вогні до густоти.
- Додаємо вершкове масло і перемішуємо.
Порада: в кого мало часу і щоб не гаяти час на крем, купіть вже готовий у магазині та приготуйте за інструкцією.
- Тісто ділимо на дві частини і кожну розгортаємо у великий пласт.
- На певній відстані викладаємо начинку та накриваємо другим пластом. Там, де знаходиться начинка, за допомогою склянки вирізаємо коло.
- Лист застилаємо пергаментом і викладаємо кружечки на відстані один від одного – пончики зростатимуть.
- Випікаємо при 180 градусів близько 20 – 25 хвилин до золотистості.
- Охолоджені пончики посипаємо цукровою пудрою.
Дуже смачно, та менш затратно за часом приготування.