Зефірка

Знала б раніше, що таке смачнюще, робила б тільки так. Пончики більше не смажу

М’які, пишні, не жирні. Ароматні пончики з класичною начинкою із заварного крему готуються просто та швидко у духовці. У нас у сім’ї це обов’язковий десерт на всі свята.

Інгредієнти:

  • молоко тепле 400 мл;
  • цукор 120 г;
  • ванілін;
  • дріжджі сухі 2 ч. л;
  • вершкове масло 120 г;
  • яйця 3 шт + 1 для змащування;
  • сіль дрібка;
  • борошно близько 900 г.

Для заварного крему:

  • молоко 150 мл;
  • цукор 1 ст. л;
  • жовток 1 шт;
  • крохмаль 1 ст. л;
  • вершкове масло 20 г.

Приготування:

  1. У теплому молоці розчиняємо сіль, цукор, дріжджі, додаємо яйця та розтоплене вершкове масло.
  2. Перемішуємо масу вінчиком до однорідності.
  3. Борошно просіюємо та додаємо частинами. Вимішуємо.


    Порада:
    борошна вам може знадобитися близько 1 кг, може менше або більше. Головне, не забийте тісто борошном. Коли при вимішуванні воно перестане липнути до рук, більше борошна не потрібно.

  4. Накриваємо та ставимо у тепле місце на 1 годину.
  5. Готуємо крем, змішавши всі продукти, варимо на невеликому вогні до густоти.
  6. Додаємо вершкове масло і перемішуємо.

    Порада: в кого мало часу і щоб не гаяти час на крем, купіть вже готовий у магазині та приготуйте за інструкцією.

  7. Тісто ділимо на дві частини і кожну розгортаємо у великий пласт.
  8. На певній відстані викладаємо начинку та накриваємо другим пластом. Там, де знаходиться начинка, за допомогою склянки вирізаємо коло.
  9. Лист застилаємо пергаментом і викладаємо кружечки на відстані один від одного – пончики зростатимуть.
  10. Випікаємо при 180 градусів близько 20 – 25 хвилин до золотистості.
  11. Охолоджені пончики посипаємо цукровою пудрою.

Дуже смачно, та менш затратно за часом приготування.b4b4bbf6618cfa2efc4140db27f095ee

Останні дописи