Приготування яблучного пирога з сиром і пісочною крихтою – це простий рецепт, яким я хочу поділитися з вами. Цей пиріг дуже ароматний і ніжний, ідеальний для чаю, вам точно сподобається!
Інгредієнти:
Для форми діаметром 22 см
Для тіста:
- 260 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 0.5 скл. манки
- 120 г цукру
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 яйце
Для яблучної начинки:
- 7 середніх яблука
- 1.5 ч. л. кориці
Для сирної начинки:
- 400 г сиру
- 75 г цукру
- 1 яйце
Приготування:
- Тремо на терці холодне вершкове масло, щоб швидше і простіше це зробити, можна попередньо його заморозити.
- Змішуємо сухі компоненти між собою: манку, просіяне борошно, розпушувач і цукор. Додаємо до них натерте вершкове масло і яйце. Руками перетираємо – має вийти трохи вологе розсипчасте тісто, яке ділимо на 4 частини.
- Яблука натираємо на великій терці, найкраще підійдуть ябцибуляа з кислинкою. За бажанням змішуємо терту яблучну масу з корицею.
- У сир 5% додаємо яйце, цукор і ванілін і збиваємо блендером до гладкості маси.
- Дно роз’ємну форми діаметром 22 см застеляємо пергаментом, боки змащуємо маслом і викладаємо 1/4 частина тіста, злегка утрамбовуємо.
- Наверх викладаємо половину яблучної маси.
- Знову посипаємо четвертою частиною пісочної крихти.
- Виливаємо всю сирну начинку.
- На сирну начинку сиплемо знову чверть пісочної крихти. Потім другу половину яблучної начинки і крихту, що залишилася.
- Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на приблизно 1 год.
- Повністю охолоджуємо пиріг, виймаємо з форми і подаємо до столу.