Зефірка

Вишневий пиріг: ніжна, повітряна, ароматна випічка до чаю, а рецепт простенький з розряду – “все змішала і готово”

Сьогодні ділюся рецептом надзвичайно смачного пирога з ніжним тістом на йогурті. Йогурт можна замінити сметаною, а ягоди варіювати залежно від сезону або використовувати заморожені. Пиріг виходить напрочуд ніжним і має по-справжньому чудовий смак!

Інгредієнти:

Форма 24 х 24 см

  • Борошно ~ 240 грам,
  • Цукор – 180 грам,
  • Вершкове масло – 100 грам,
  • Яйце – 2 шт,
  • Йогурт ( або сметана ) – 170 грам,
  • Розпушувач – 1.5 ч. л,
  • Ванільний цукор – 8 грам,
  • Сіль за смаком,
  • Ягоди ( вишня або інші ) – 300 грам

Приготування:

  1. В миску додаю м’яке масло, висипаю цукор, ванільний цукор, сіль Збиваю міксером 4-5 хвилин.
  2. По одному додаю яйця. Після кожного знову збиваю міксером.
  3. Додаю йогурт (можна сметану), добре перемішую лопаткою. Висипаю розпушувач і частину борошна. Перемішую.
  4. Додаю залишок борошна і вимішую тісто. Воно по консистенції схоже на кексове.
  5. Перекладаю тісто в форму і розрівнюю.
  6. Додаю свіжу вишню без кісточок. Можна додати заморожену, в цьому випадку розморожувати її не треба.
  7. Ставлю пиріг випікатися у розігріту до 180 градусів духовку. Час випічки 40-45 хвилин. Але час випічки і температура залежать від особливостей Вашої духовки.

Вишневий пиріг: ніжна, повітряна, ароматна випічка до чаю, а рецепт простенький з розряду - "все змішала і готово"

Останні дописи