Якщо ви втомилися від “Шарлотки” та бажаєте чогось смачненького до чаю, спробуйте приготувати Яблучний пиріг Цвєтаївський.
Цей яблучний пиріг зі смаком “Пломбір” просто розплавляється в роті!
Він обдарований багатою начинкою та надзвичайно смачним тістом.
Інгредієнти:
Тісто.
(форма 24-26 см):
- 150 г вершкового масла
- 120 г сметани
- 200 г борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
Заливка:
- 350 г сметани
- 1 велике яйце або 2 дрібні
- 250-270 г цукру
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 40 г борошна
- 500-600 г яблук
Приготування:
- Вершкове масло розтопити, дати трохи охолонути.
- До масла додати сметану і перемішати до однорідності. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.
- У 2-3 прийоми всипати борошно з розпушувачем до масляно-сметанної суміші. Замісити не туге тісто.
- Загорнути тісто в харчову плівку та прибрати в холодильник на 30-60 хвилин.
- Охолоджене тісто розкачати і рівномірно розподілити по дну та стінках форми, формуючи бортики. Форму з тістом прибрати у холодильник.
- Приготувати сметанну заливку та начинку.
- Яблука вимити, вирізати серцевину з насінням, можна зрізати шкірку і нарізати тонкими скибочками. Яблука викласти у форму.
- У мисці з’єднати сметану, яйце, цукор, ванільний цукор, борошно і добре перемішати віночком до однорідності. Залити яблука у формі сметанною заливкою.
- Злегка струсити форму, щоб заливка рівномірно розподілилася
- Випікати яблучний пиріг у нагрітій до 180 ° C духовці близько 50 хвилин (за цей час заливка загусне, але злегка тремтітиме).
- Готовий пиріг дістати з духовки та остудити.
- Забрати яблучний пиріг в холодильник на ніч. За цей час структура пирога ущільнить і його можна буде легко нарізати рівними шматочками за допомогою гострого ножа.
Цвєтаївський яблучний пиріг можна подавати і в теплому вигляді, але в такому разі його не вдасться нарізати на рівні шматочки, пиріг розвалюватиметься при нарізці.