Зефірка

Сирник на литому тісті. Дуже ніжний і м’який, в міру солодкий, з гармонійно вираженими смаками шоколаду, маку та вишень

Сирник готується на литому тісті, що, на мою думку, суттєво відрізняє його від класичних варіантів. Завдяки шоколадній основі, сирник набуває надзвичайної ніжності та м’якості в структурі, помірної солодкості та гармонійно поєднує смаки шоколаду, маку й вишень.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • 150 г борошна
  • 7 г розпушувача
  • 40 г какао
  • 80 мл молока
  • 120 г масла

Сирна начинка:

  • 600 г сиру
  • 160 г цукру
  • 2 яйця
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 30 г манної крупи
  • ½ ч.л. розпушувача
  • 10 г ванільного цукру
  • цедра лимона

Макова начинка:

  • 100 г маку (+200 мл води для запарювання)
  • 1 яйце
  • 100 г цукру
  • 1 ст.л. ванільного цукру
  • 30 г манної крупи
  • 20 г кокосової стружки
  • 30 г масла
  • 170 г вишень у власному соку

Приготування:

Тісто:

Білки збити з цукром, додати жовтки та продовжити збивати на низьких обертах. Далі додати половину борошна, розпушувач, какао, молоко та розтоплене масло; вимішати до однорідності, додати другу частину борошна й знову вимішати.

Сирна начинка:

До перемеленого сиру додати звичайний та ванільний цукор, яйця, крохмаль, манну крупу, розпушувач та цедру лимона; перетерти до однорідності за допомогою блендера.

Макова начинка:

Яйце збити зі звичайним та ванільним цукром , додати перетертий запарений мак (посилання на рецепт запарювання маку у верху), кокосову стружку, манну крупу, масло й вимішати до однорідності. Далі вишні й перемішати за допомогою ложки.

Формування сирника:

У форму розміром 20×20 см послідовно викладати:

  • половину тіста
  • половину макової начинки
  • сирну начинку
  • решту макової начинки
  • решту тіста.

Випікати 40 хв при 160 °С, далі ще 40 хв при 150 °С. З форми виймати охолодженим.Сирник на литому тісті. Дуже ніжний і м'який, в міру солодкий, з гармонійно вираженими смаками шоколаду, маку та вишень

ВІДЕО-РЕЦЕПТ ВІД АВТОРА:

Останні дописи