Сирник готується на литому тісті, що, на мою думку, суттєво відрізняє його від класичних варіантів. Завдяки шоколадній основі, сирник набуває надзвичайної ніжності та м’якості в структурі, помірної солодкості та гармонійно поєднує смаки шоколаду, маку й вишень.
Інгредієнти:
Тісто:
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 150 г борошна
- 7 г розпушувача
- 40 г какао
- 80 мл молока
- 120 г масла
Сирна начинка:
- 600 г сиру
- 160 г цукру
- 2 яйця
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 30 г манної крупи
- ½ ч.л. розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- цедра лимона
Макова начинка:
- 100 г маку (+200 мл води для запарювання)
- 1 яйце
- 100 г цукру
- 1 ст.л. ванільного цукру
- 30 г манної крупи
- 20 г кокосової стружки
- 30 г масла
- 170 г вишень у власному соку
Приготування:
Тісто:
Білки збити з цукром, додати жовтки та продовжити збивати на низьких обертах. Далі додати половину борошна, розпушувач, какао, молоко та розтоплене масло; вимішати до однорідності, додати другу частину борошна й знову вимішати.
Сирна начинка:
До перемеленого сиру додати звичайний та ванільний цукор, яйця, крохмаль, манну крупу, розпушувач та цедру лимона; перетерти до однорідності за допомогою блендера.
Макова начинка:
Яйце збити зі звичайним та ванільним цукром , додати перетертий запарений мак (посилання на рецепт запарювання маку у верху), кокосову стружку, манну крупу, масло й вимішати до однорідності. Далі вишні й перемішати за допомогою ложки.
Формування сирника:
У форму розміром 20×20 см послідовно викладати:
- половину тіста
- половину макової начинки
- сирну начинку
- решту макової начинки
- решту тіста.
Випікати 40 хв при 160 °С, далі ще 40 хв при 150 °С. З форми виймати охолодженим.
ВІДЕО-РЕЦЕПТ ВІД АВТОРА: