Шоколадно-вишневий сирник, рецепт якого пропонуємо, готується легко й просто, його зможе спекти кожна господиня навіть без особливого досвіду у кондитерській справі. А на смак та вигляд він – неймовірний. Відчувається виразний аромат шоколаду й кислинка вишні. Сирна начинка ніжна та волога.
Інгредієнти:
Тісто:
- 160 г вершкового масла
- 80 г цукру
- 240 г борошна
- 8 г розпушувачу
- 4 жовтки
- 10 г какао
Сирна начинка:
- 600 г сиру
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 20 г ванільного цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 20 г манної крупи
Крім того:
- 150 г вишень у власному соку
- 10 г какао
Приготування:
Тісто:
- Холодне масло натерти на тертці, додати борошно, розпушувач, цукор та перетерти.
- Додати жовтки та замісити тісто.
- Тісто розділити на дві рівні частини, до однієї з них додати какао та вимісити до однорідності.
- Тісто відкласти у морозильну камеру на 30 хв.
Сирна начинка:
Сир перемолоти, додати усі інгредієнти (крохмаль, звичайний та ванільний цукор, манну крупу, яйця) та збити блендером до однорідності.
Формування сирника:
- У форму для випічки розміром 9×28 см, застелену папером для випічки, натерти половину світлого тіста, а потім половину темного тіста.
- Рівномірно викласти половину сирної начинки, присипати какао, викласти вишні, знову присипати какао, викласти другу частину сирної начинки. Далі притерти другою частиною темного та світлого тіста.
- Випікати 30 хв при 180 °С та ще 30-40 хв при 170 °С.
Відео-рецепт від автора можна подивитись тут – Разом за столом