Пропоную вам рецепт дуже смачного, м’якого, повітряного, в міру вологого та дуже ніжного пирога. У нашій сім’ї від цього пирога просто у захваті – він однозначно з лідерів, настійно рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
На діаметр форми 23 см, склянка 250 мл
- Яйця 2 шт.
- Цукор 150 г (3/4 скл.)
- Кефір 130 мл (1/2 скл.)
- Олія 110 г (1/2 скл.)
- Борошно 210 г (1,5 скл.)
- Розпушувач 1,5 ч. л. (або 0,5 ч. л. соди)
- Ванілін щіпка
- Сіль щіпка
Начинка:
- Сливи 6-8 шт. + 2 ст. л. цукру
- Кориця 0,5 ч. л.
- Коньяк (ром) 1 ст. л. за бажанням
Приготування:
Насамперед ставимо духовку розігріватися до 180 градусів, т. як. тісто ми приготуємо дуже швидко.
- У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо щіпку солі, цукор, щіпку ваніліну (або 1 ч. л. ванільного цукру) і збиваємо близько 2-3 хвилин, щоб розчинився цукор, а маса стала пишною.
- Тепер вливаємо олію, кефір і перемішуємо вінчиком.
- Борошно змішуємо з розпушувачем і просіюємо два прийоми до інших інгредієнтів, замішуючи тісто. Довго тісто вимішувати не потрібно, як тільки борошно ввібралося, тісто готове.
- Сливи розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки. До слив додаємо цукор і 0,5 ч. л. кориці та 1 ст. л. коньяку (за бажанням).
- Дно форми для випікання застилаємо пергаментним папером, а боки змащуємо олією і присипаємо борошном. Тісто переливаємо у форму (у мене діаметр 23 см).
- Зверху викладаємо сливи зрізом вгору. Зверху присипаємо цукром, що залишився з корицею.
- Пиріг випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Готовий пиріг зі сливами залишаємо на 10 хвилин, охолонути у форму, потім виймаємо із форми та остуджуємо на решітці. За бажанням, пиріг можна посипати цукровою пудрою.