Плюшка «Сердечко» – той самий рецепт за ДСТУ. Ці булочки наша улюблена осіння випічка, печу їх дуже часто!
Інгредієнти:
- 500 гр – борошна пшеничного в/г
- 20 гр – пресованих дріжджів
- 150 гр – молока
- 90 гр – води
- 100 гр – цукру
- 5 гр – солі
- 50 гр – вершкового масла кімн t
- 6 гр – яєць
Для змащування: вершкове масло, яйце, цукор
Приготування:
- Дріжджі розчиняємо у воді, а далі всі інгредієнти, крім масла, змішуємо і починаємо вимішувати тісто середньорозвиненої клейковини. Потім додаємо м’яке вершкове масло у 2 етапи.
- Тісто перекладаємо в контейнер, змащений олією, і залишаємо на 2 – 2,5 години на бродіння (складаємо один раз за годину);
- Тісто ділимо на 8 або 10 частин, підкачуємо в колобки і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин;
- Кожен колобок розгортаємо в овал, змащуємо розтопленим вершковим маслом, загортаємо трубочкою по довгій стороні, складаємо навпіл, скріплюємо два кінці і робимо надріз у середині. Перекладаємо на лист, застелений пергаментним папером, і залишаємо на остаточне вистоювання на 1 годину (бажана температура 28-30С);
- Перед випіканням змащуємо яйцем і посипаємо цукром;
- Випікаємо 25 хвилин при 180С
РЕКОМЕНДАЦІЇ!
- Я зменшую кількість борошна на 20 гр (використовую 480 гр). На мій погляд тісто виходить ніжніше.
- Якщо замішуєте в комбайні/тістомісі, то молоко та воду використовуйте холодними.