Зефірка

Пляцок “Київський” – смачна та ароматна випічка, перевірений рецепт від української господині

Пляцок Київський: рецепт приготування. Простий та смачний десерт, який вражає своїм ароматом і смаком – ідеальний вибір для будь-якої нагоди.

Інгредієнти:

Форма 24*24 см або кругла d=24 см

Коржі:

  • 350 г – борошна
  • 100 г – цукру
  • 1 п. – ванільного цукру
  • 3 – жовтки
  • 70 г – сметани
  • 5 г – амонію
  • 150 г м’якого масла

Випікати коржі при 180°C 35 хв.
Це приблизний час та температура, ОРІЄНТУЙТЕСЬ на свою духовку, бо духовки у всіх різні

Начинка:

  • 190 г – арахісу (розділити на 3-ри коржі)
  • 200 г – повидла (розділити на 3-ри коржі)
  • 5 – білків
  • 150 г – цукру
  • 20 г – крохмалю
  • 2 ч.л. – оцту

Крем:

  • 340 г – сметани
  • 2 – жовтки
  • 30 г – крохмалю
  • 100 г – цукру
  • 1 п. – ванільного цукру
  • 150 г. – масла

Відео-рецепт від автора:

Всім смачного та хай все вдається!

Останні дописи