Моя дитина дуже любить сочники, і я знайшла простий та смачний рецепт, який неодмінно сподобається багатьом.
Інгредієнти:
(вихід 13 шт.):
Для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 2 ст.л цукру
- 1 яйце
- 2 ст.л сметани
- 300 г борошна
- 1 ч.л розпушувача
Для начинки:
- 300 г сиру
- 2,5 ст.л цукру
- 1 п(10 г) ванільного цукру
- 1 жовток 1 ст. борошна
Для змащення:
- 1 жовток
- 1 ч.л молока
Приготування:
- У миску виливаємо 100 г розтопленого вершкового масла, додаємо 2 ст.л цукру (50 г) і всипаємо щіпку солі. Перемішуємо вінчиком. Далі додаємо 1 яйце та 2 ст.л сметани (бажано щоб продукти були кімнатної температури ). Продукти перемішуємо до однорідності.
- Наступною поступово всипаємо борошно ~300 г і додаємо 1 ч.л розпушувача. Кількість борошна +/- 50 г може відрізнятися, впливає вологість продуктів та розмір яйця. У результаті замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук . Вимішуємо його 2 хв до однорідної гладкої консистенції. Потім кладемо в пакет і даємо відпочити у холодильнику 20-30 хв.
- Для начинки в 300 г сиру додаємо 2,5 ст.л цукру, 1 п (10 г) це 2 ч.л ванільного цукру, 1 жовток і 1 ст.л борошна. Перемішуємо вилкою. Якщо сир зернистий перебиваємо занурювальним блендером.
- Через деякий час тісто перекладаємо на стіл розпорошений борошном. Формуємо з тіста джгут, ділимо його на 13 рівних частин.
- Далі беремо шматочок тіста, розгортаємо його качалкою в круглий коржик (d~12 см). На одну половину тіста кладемо 1 ст.л сирної начинки та накриваємо другою половиною тіста. Так формуємо усі сочники.
- Заготівлі перекладаємо на застелений пергаментом лист на відстані один від одного. Якщо не впевнені як пергамент тоді попередньо змастіть його олією без запаху. Зверху сочники змащуємо збитим жовтком із 1 ч.л молока.
- Випікаємо сочники в заздалегідь розігрітій духовці ~30 хв при 180 * С до золотистої скоринки. У готової випічки м’яке та ніжне пісочне тісто, начинка соковита та солоденька. На другий день вони залишаються свіжими.
Всім смачного!