Зовсім забула викласти цей рецепт, хоча і обіцяла.
Інгредієнти:
Для шоколадних кексів:
- яйця – 1 шт
- борошно – 140 г
- молоко – 100 мл
- окріп – 100 мл
- цукор – 125 г
- олія – 50 мл
- какао – 2 ст. л
- розпушувач – 1/2 ч. л
- сода – 1/2 ч. л
Заварний крем:
- яйце – 1 шт
- борошно – 25 г
- молоко – 250 мл
- цукор – 75 г
- ванільний цукор
- какао – 1 ст. л з гіркою
Приготування:
- Збиваємо яйця з цукром, додаємо олію та молоко. Змішуємо та всипаємо всі сухі інгредієнти.
- В кінці додаємо окріп і збиваємо до однорідності.
- Випікаємо в духовці при 180 ° С 25 хвилин.
- Для ванільних все те ж саме, тільки додаємо пакетик ваніліну і замість какао – кукурудзяний крохмаль.
- Змішуємо яйця, борошно та цукор. Ділимо на дві частини порівну, в одну додаємо какао, в іншу ванільний цукор.
- Тепер готуємо кожен крем окремо. Помішуючи, тонким струмком вливаємо гаряче молоко. Ставимо на газ, варимо до загустіння, обов’язково мішаємо вінчиком, щоб не пригоріло.
- Перекладаємо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою в контакт (тобто плівка повинна прилягати до крему), щоб не утворилася скоринка, коли охолоне, на деякий час поставити в холодильник.
Начиняємо кекси (я полила ще розтопленим шоколадом), заварюємо смачний чай, насолоджуємось.
Приємного приготування та смачного Вам!