Зефірка

Італійське тістечко “Соффіоні” – тонке і хрумке тісто, і ніжна сирно-лимонна начинка, а рецепт простіший простого!

Пробували італійське тістечко “Соффіоні”? Якщо ні, то рекомендую спробувати  При такій простоті в приготуванні вони просто приголомшливі.

Тонке і хрумке тісто, і ніжна сирно-лимонна начинка. Просто bellissimo  Пс. Шукала переклад значення назви, але так і не зрозуміла.

Італійське тістечко "Соффіоні" - тонке і хрумке тісто, і ніжна сирно-лимонна начинка, а рецепт простіший простого!

Інгредієнти:

  • Цукор 100 г
  • Яйце С1 2 шт
  • Олія (рафінована) 50 мл
  • Борошно 300 г
  • Сіль щіпка
  • Розпушувач 2 г

Начинка:

  • Рікотта або домашній сир 400 г
  • Яйце С1 3 шт
  • Цукор 100 г
  • Сок з половини лимона
  • Цедра 1 ст. л

Приготування:

  1. Змішати яйця, цукор та сіль. Трохи збити. Додати олію, перемішати. Додати борошно і розпушувач і замісити м’яке, але не липке тісто. Загорнути в плівку та на годину прибрати в холодильник.
  2. Для начинки змішати всі інгредієнти в однорідну масу.
  3. Розкачати тісто у тонкий пласт. Нарізати на 12 кв.
  4. Форму для мафінів злегка змастити олією і викласти квадрати тіста у форму так, щоб кінчики звисали. Викласти начинку та накрити кінчиками тіста.Італійське тістечко "Соффіоні" - тонке і хрумке тісто, і ніжна сирно-лимонна начинка, а рецепт простіший простого!
  5. Випікати в розігрітій до 180С духовці 30-35 хвилин.Італійське тістечко "Соффіоні" - тонке і хрумке тісто, і ніжна сирно-лимонна начинка, а рецепт простіший простого!
  6. Трохи остудити у формі, потім вийняти на решітку і повністю остудити. Рясно присипати цукровою пудрою.Італійське тістечко "Соффіоні" - тонке і хрумке тісто, і ніжна сирно-лимонна начинка, а рецепт простіший простого!