Пробували італійське тістечко “Соффіоні”? Якщо ні, то рекомендую спробувати При такій простоті в приготуванні вони просто приголомшливі.
Тонке і хрумке тісто, і ніжна сирно-лимонна начинка. Просто bellissimo Пс. Шукала переклад значення назви, але так і не зрозуміла.
Інгредієнти:
- Цукор 100 г
- Яйце С1 2 шт
- Олія (рафінована) 50 мл
- Борошно 300 г
- Сіль щіпка
- Розпушувач 2 г
Начинка:
- Рікотта або домашній сир 400 г
- Яйце С1 3 шт
- Цукор 100 г
- Сок з половини лимона
- Цедра 1 ст. л
Приготування:
- Змішати яйця, цукор та сіль. Трохи збити. Додати олію, перемішати. Додати борошно і розпушувач і замісити м’яке, але не липке тісто. Загорнути в плівку та на годину прибрати в холодильник.
- Для начинки змішати всі інгредієнти в однорідну масу.
- Розкачати тісто у тонкий пласт. Нарізати на 12 кв.
- Форму для мафінів злегка змастити олією і викласти квадрати тіста у форму так, щоб кінчики звисали. Викласти начинку та накрити кінчиками тіста.
- Випікати в розігрітій до 180С духовці 30-35 хвилин.
- Трохи остудити у формі, потім вийняти на решітку і повністю остудити. Рясно присипати цукровою пудрою.