Пропонується спробувати один із найулюбленіших рецептів відкритих пирогів на рисовому борошні – тарт із сирно-вишневою начинкою. Тісто має ніжну текстуру, що буквально тане в роті, розсипчасту та м’яку структуру. Сирна начинка вражає своєю ніжністю, а її смак чудово доповнюється легкою кислинкою вишневого прошарку. Десерт виходить в міру солодким і напрочуд смачним. Спосіб приготування відрізняється простотою та швидкістю. Замішування тіста займає всього 3 хвилини, і воно готове до використання. Для приготування вишневої начинки потрібно ще близько 4-5 хвилин. А сирна начинка готується ще швидше – достатньо лише змішати всі інгредієнти, і вона готова.
Інгредієнти:
Тісто:
- 1. Яйце – 1 шт.
- 2. Жовток – 1 шт.
- 3. Цукор – 40 гр.
- 4. Масло вершкове – 80 гр.
- 5. Розпушувач – 1 ч. л.
- 6. Сіль – щіпка
- 7. Борошно рисове – 190 гр.
- 8. Ванільний цукор – 1 ч. л.
Вишнева начинка:
- 1. Вишня заморожена – 300 гр.
- 2. Цукор – 40 гр.
- 3. Вода – 150 гр.
- 4. Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.
Начинка сирна:
- 1. Сир 5-9% – 360 гр.
- 2. Цукор – 50 гр.
- 3. Яйце – 2 шт.
- 4. Білок – 1 шт.
- 5. Сметана – 4 ст. л.
- 6. Борошно рисове – 40 гр.
- 7. Ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
Приготування вишневої начинки:
- Для приготування вишневої начинки я використала заморожену вишню. Заздалегідь її розморозила. У сотейник із товстим дном відправити вишню із соком та цукром. Довести до кипіння на середньому вогні. Як тільки закипить, зменшити вогонь та додати розведений у воді крохмаль. Ретельно помішуючи довести до кипіння і варити ще секунд 15-20. Після остудити.
- Якщо використовуватимете свіжу вишню, то тоді потрібно буде додати в сотейник з вишнею 50 мл води.
Приготування тіста:
- Для приготування тіста необхідно, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури.
- Масло добре перемішати з цукром, сіллю та ванільним цукром. Найзручніше це зробити селіконовою лопаткою.
- Потім додати яйце та жовток. Добре перемішати вінчиком.
- Після поступово додати просіяне рисове борошно з розпушувачем. Замісити швидко м’яке тісто. У результаті воно не повинно липнути до рук. Відправити його в холодильник, поки готується сирна начинка. Якщо немає рисового борошна, то можна приготувати і з пшеничного. Але саме з рисовим борошном десерт виходить смачнішим і ніжнішим.
Приготування сирної начинки та складання:
- У мисці пробити блендером до однорідної маси сир, цукор, ванільний цукор, сметану, рисове борошно, яйце та білок. Якщо немає рисового борошна, замініть його на манку.
- Дно форми діаметром 22-23 см застелити пергаментом. Руками сформувати з тіста бортики та дно. Відправити форму в морозилку на 5 хвилин або холодильник на 10 хвилин. Потім викласти остиглу вишневу начинку. Зверху розподілити за допомогою ложки сирну начинку.
- Відправити в заздалегідь розігріту духовку до 180⁰ на 35 хвилин, випікати до рум’яної скоринки бортиків. Далі дати пирогу охолонути і потім можна подавати.
<pГотово! Смачного!