Готуємо пиріжки на основі заварного тіста! Тепер готую пиріжки тільки таким способом!
Інгредієнти:
Для борошняної заварки:
- 80 г борошна
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 250 мл окропу
Для тіста:
- вся заварка
- 10 г або 1 ст. л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. цукру
- 200 мл теплого молока
- Вершкове масло 50 гр
- 600-700 г борошна +-
- олія для робочої поверхні
Приготування:
- Робимо борошняну заварку.
- Замішуємо тісто і прибираємо в тепле місце на 1,5-2 години.
- Після підйому ділимо тісто на маленькі рівні клубочки.
- Прибираємо під плівку, якщо тісто липне змастіть поверхню і руки олією. Формуємо пиріжки
- і відразу смажимо на розігрітій олії. Тут важливий момент.
- Смажимо пиріжки на середньому вогні, можна навіть трохи нижче середнього.
- Пиріжки як тільки виклали на сковороду, хвилину готуємо і відразу перевертаємо на інший бік, готуємо до рум’яності та золотистого кольору, а потім знову повертаємо на початкову сторону і досмажуємо її. Дістаємо.
Смачного!