Зефірка

Домашній шоколадний торт без молока і яєць: пишний і дуже смачний!

Цей торт готується дуже просто і без забруднення посуду – всі інгредієнти змішуються в одній мисці (зручно і практично). Він є пісним і буде виручати, коли свято припадає на період обмежень у вживанні скромних продуктів, а ви все ж хочете зробити цей день особливим серед буденності. Але вийде він так смачно, що рецепт буде в нагоді і в інший час: справжній шоколадний десерт з ніжним кремом.

Відразу включаємо духовку на розігрів ( 180 ° )

Інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки,
  • цукор – 2 склянки,
  • сіль – 1 чайн. ложка,
  • сода – 2 чайн. ложки,
  • какао – 3 стоіл. ложки,
  • олія – 1/2 склянки,
  • вода – 2 склянки,
  • оцет 9% – 2 стол. ложки

Приготування:

  1. Просіюємо в чашу борошно, додаємо сіль, цукор, порошок какао, соду. Перемішуємо.
  2. Вливаємо олію без запаху, перемішуємо.6c23516f9df5ab5ca9cd36e3aa21b825
  3. Поступово додаємо воду кімнатної температури ( наливаємо частинами, по пів-склянки, перемішуємо – так не буде грудочок ).d522fb119d59ccab97c98db37ae839ef
  4. Тісто має вийти густе, але з ложки стікає легко і вільно.50041e0e4cb5da6297dc83259d14cad6
  5. Тепер вливаємо столовий оцет і ще раз добре перемішуємо.97a8674bffd819c4d88fb179f34f92bb
  6. Після додавання оцту тісто почне бульбашками робитись – пора випікати.
  7. Виливаємо в форму, змащену олією ( дно застилаємо пергаментом ), і ставимо в розігріту духовку.08429c23e8b0701fe58cf0eb84ba9fc2
  8. Приблизно через годину перевіряємо дерев’яною паличкою і, якщо на ній немає слідів тіста, виймаємо. Остуджуємо в формі, накривши рушником.9a3e07ed03aa091e2f3c81d1b7f07630

КРЕМ:

  • сік – 1 л ( за смаком ),
  • цукор – 4 стол. ложки,
  • манна крупа – 8 стол. ложок
  1. У сік кладемо манку і цукор, ставимо на вогонь і після закипання варимо 2 хвилини, помішуючи.7b69fd325056752ec1a5e98d38bea1b5
  2. Трохи остуджуємо і збиваємо міксером. Крем буде пишний і повітряний.0db3e0fafa0044c23205b0ccffd02014
  3. Коли корж охолоне, розрізаємо його на 3 частини і збираємо торт.
  4. Змащуємо кремом кожен корж.6be596e9b2d0f91d94f2a5664599889e

Верх торта покриваємо глазур’ю:

  • какао – 3 стол. ложки,
  • цукор – 2 стол. ложки,
  • борошно – 1 стол. ложка,
  • олія – 1 стол. ложка,
  • вода – 1 скл.
  1. Змішуємо какао, цукор, борошно. Частинами вливаємо воду, перемішуємо; додаємо олію. Доводимо до кипіння і варимо 1 хвилину.35a99079ff042bd25a413014baae7eb2
  2. Поливаємо торт гарячою глазур’ю і ставимо в холодильник на 2 години.427c53129d1d59a642720476474237fe
  3. Відмінний на смак торт можна приготувати без яєць і вершкового масла – спробуйте самі. Десерт насичено-шоколадний, вологий, м’який – приємного чаювання!c1754d84697f0e2342a5e1130a54b40b