Пироги з варенням – це традиційна страва української кухні. Вони можуть бути відкритими і закритими, з різними начинками. Щоб зробити пиріг з варенням, потрібно замісити тісто, розкачати його в коржик, викласти на лист або форму, розподілити по ньому варення і закрити зверху другим шаром тіста.
Випечемо ліниву версію пирога з варенням.
Інгредієнти:
- Борошно — 400 г.
- Вершкове масло — 170 г.
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 150.
- Розпушувач — 10 г.
- Сіль — щіпка.
Приготування:
- У миску з вершковим маслом висипаємо цукор та сіль, збиваємо міксером 2-3 хвилини. Розбиваємо у суміш яйця, перемішуємо.
- Просіюємо в суміш ⅔ борошна та розпушувач, замішуємо тісто. Висипаємо в тісто залишки борошна, вимішуємо так, щоб не залишилося грудок.
- Застилаємо форму для випікання пергаментом, на дно кладемо частину тіста ½, рівномірно розділимо по дну. На тісто викладаємо варення, розділимо поверхнею.
- На пергаменті розгортаємо другу частину тіста в пласт, рівний площі форми. Накриваємо верхівку варення другим пластом, запечатуємо краї.
- Випікаємо пиріг за 180 градусів 30-35 хвилин.