Рецепт цього французького яблучного пирога мені колись передала моя подруга, і з того часу цей десерт став одним із найулюбленіших у нашій родині.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт.
- борошно, 140 г.
- кефір, 150 мл.
- цукор, 80 г.
- сіль щіпка.
- розпушувач, 1 ч.л.
- вершкове масло, 30 г.
- яблука, 1 кг.
- сік лимона до смаку.
- цедра лимона.
- ванільний цукор до смаку.
Приготування:
- Яйця змішуємо із цукром і збиваємо до пишної маси.
- Розтоплюємо вершкове масло і охолоджуємо.
- Додаємо ванілін за смаком та бажанням.
- Вливаємо кефір та розтоплене вершкове масло, перемішуємо, всипаємо цедру.
- Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем, з’єднуємо в рідкій основі та міксером перемішуємо до повної однорідності.
- Яблука ріжемо на тонкі часточки.
Порада: для полегшення процесу можна натерти на тертці. Збризкуємо лимонним соком і частинами додаємо в тісто, перемішуємо.
- Форму застилаємо пергаментом, який змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном або манною крупно.
- Викладаємо тісто, розрівнюємо та випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 години.
- Остуджуємо пиріг у формі 30 хвилин і потім виймаємо остигати на столі.
За бажанням ви ще можете присипати остиглий пиріг цукровою пудрою, змішаною з корицею.