Зефірка

Багато начинки та мало тіста! Яблучний пиріг на кефірі, смачніший за шарлотку

Рецепт цього французького яблучного пирога мені колись передала моя подруга, і з того часу цей десерт став одним із найулюбленіших у нашій родині.

Інгредієнти:

  • яйця, 2 шт.
  • борошно, 140 г.
  • кефір, 150 мл.
  • цукор, 80 г.
  • сіль щіпка.
  • розпушувач, 1 ч.л.
  • вершкове масло, 30 г.
  • яблука, 1 кг.
  • сік лимона до смаку.
  • цедра лимона.
  • ванільний цукор до смаку.

Приготування:

  1. Яйця змішуємо із цукром і збиваємо до пишної маси.
  2. Розтоплюємо вершкове масло і охолоджуємо.
  3. Додаємо ванілін за смаком та бажанням.
  4. Вливаємо кефір та розтоплене вершкове масло, перемішуємо, всипаємо цедру.
  5. Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем, з’єднуємо в рідкій основі та міксером перемішуємо до повної однорідності.
  6. Яблука ріжемо на тонкі часточки.

    Порада: для полегшення процесу можна натерти на тертці. Збризкуємо лимонним соком і частинами додаємо в тісто, перемішуємо.

  7. Форму застилаємо пергаментом, який змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном або манною крупно.
  8. Викладаємо тісто, розрівнюємо та випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 години.
  9. Остуджуємо пиріг у формі 30 хвилин і потім виймаємо остигати на столі.

За бажанням ви ще можете присипати остиглий пиріг цукровою пудрою, змішаною з корицею.

Останні дописи