Сьогодні хочу поділитися просто розкішним салатом із молодої капусти. Смачний та незвичайний, я просто обожнюю подібне поєднання інгредієнтів.
Найголовніше у складі заправного соусу немає жодного майонезу.
Інгредієнти:
- Капуста 400 гр
- Помідор 1 шт
- Яйце відварене 2 шт
- Пучок кропу
- Сметана 4 ст. л.
- Сіль до смаку
- Гірчиця 1 ч. л.
Приготування:
- Капусту якомога дрібніше шаткуємо ножем і відправляємо в салатник, трохи присолюємо і злегка обтискаємо руками.
- Відварюємо курячі яйця, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.
- Відокремлюємо білок від жовтка, нарізаємо білок кубиками, а жовток подрібнюємо за допомогою вилки в окремій мисочці.
- Подрібнений жовток ділимо на дві частини, одна частина піде на прикрасу салату, а з другої приготуємо соус для заправки.
- Приступаємо до приготування соусу: у жовток додаємо сметану, гірчицю добре перемішуємо та заправляємо салат.
- З помідора видаляємо м’якоть, нарізаємо на тонкі брусочки і відправляємо в миску до капусти.
- Кріп подрібнюємо і відправляємо в салат.
- Салат добре перемішуємо, перекладаємо в тарілку, зверху прикрашаємо подрібненим жовтком і подаємо на стіл.
Салат виходить дуже ніжний із легкою пікантністю. Обов’язково приготуйте салат за цим рецептом, впевнена вам сподобається.