Зефірка

“Смачний та оригінальний салат з капусти з авторською заправкою: простий рецепт на кожен день”

Сьогодні хочу поділитися просто розкішним салатом із молодої капусти. Смачний та незвичайний, я просто обожнюю подібне поєднання інгредієнтів.

Найголовніше у складі заправного соусу немає жодного майонезу.

Інгредієнти:

  • Капуста 400 гр
  • Помідор 1 шт
  • Яйце відварене 2 шт
  • Пучок кропу
  • Сметана 4 ст. л.
  • Сіль до смаку
  • Гірчиця 1 ч. л.

Приготування:

  1. Капусту якомога дрібніше шаткуємо ножем і відправляємо в салатник, трохи присолюємо і злегка обтискаємо руками.
  2. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.
  3. Відокремлюємо білок від жовтка, нарізаємо білок кубиками, а жовток подрібнюємо за допомогою вилки в окремій мисочці.
  4. Подрібнений жовток ділимо на дві частини, одна частина піде на прикрасу салату, а з другої приготуємо соус для заправки.
  5. Приступаємо до приготування соусу: у жовток додаємо сметану, гірчицю добре перемішуємо та заправляємо салат.
  6. З помідора видаляємо м’якоть, нарізаємо на тонкі брусочки і відправляємо в миску до капусти.
  7. Кріп подрібнюємо і відправляємо в салат.
  8. Салат добре перемішуємо, перекладаємо в тарілку, зверху прикрашаємо подрібненим жовтком і подаємо на стіл.

Салат виходить дуже ніжний із легкою пікантністю. Обов’язково приготуйте салат за цим рецептом, впевнена вам сподобається.