Зефірка

Такого Ви ще не пробували, а даремно! Наливка з кавуна – моя смачна знахідка серед напоїв!

Соковита велика ягода кавун може стати чудовою основою алкогольних напоїв. Наливка з кавуна виходить солодкою, смачною, ароматною, із чудовим кольором! Приготовлений у домашніх умовах цей напій з кавуна в холодні дні нагадає про тепле літо! Як алкогольна складова для наливки підійде покупна горілка, розведений етиловий спирт або очищений самогон без запаху. Сам кавун має бути стиглим, солодким та цукровим. Міцність наливки складає – 15-20%.

Інгредієнти:

  • Кавун — 600 г (чиста вага)
  • Горілка — 500 мл
  • Цукор — 100 г

Приготування:

  1. Підготувати необхідний набір інгредієнтів: м’якоть соковитого стиглого кавуна, цукор та горілку, розведений етиловий спирт або якісний самогон.f14a553953fbb2dd372fc200c617d27e
  2. Кавун очистити від кірок та насіння, довільно нарізати м’якоть і викласти в каструлю з товстими стінками.
  3. Зверніть увагу: навіть одна випадково залишена кісточка кавуна може зіпсувати смак напою – з’явиться гіркота.519162876581357363c49060a933992d
  4. За допомогою занурювального блендера або товкача для картопляного пюре подрібнити м’якоть кавуна до рідкого стану.d352cbf460cffb94c1589bbfed81ac84
  5. Поставити кавунове пюре на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити, періодично помішуючи, поки м’якоть не зменшиться у розмірі вдвічі. Коли маса загусне, вимкнути нагрівання і трохи остудити.ff851e03a5b79c83e4aa0481025c0eb3
  6. Перелити кавунове пюре в банку та всипати цукор. Розмішати до розчинення цукру.e17dea9d712067109233b8141b9f58cf
  7. Влити в банку горілку, закрити кришкою та поставити у прохолодне темне місце на 7 днів. Іноді струшувати банку.73c9432d2b8a0d0cc6c9e73f85e7cf6e
  8. Через деякий час процідити наливку через два шари марлі і перелити в пляшку або графин. Поставити пляшку, в холодне місце на 3-4 дні для стабілізації смаку.a3c1d48f33eb56de871ecf07d5b9fe64

Подавати наливку охолодженою. Приємної дегустації!

Останні дописи