Зефірка

Домашній освіжаючий, пінний квас за смаком як із бочки – рецепт як з нашого дитинства, а готовий уже за 6 годин

Квас має приємний солодкуватий смак із легкою кислинкою, надзвичайно смачний, освіжаючий і з густою, пишною пінкою.

Інгредієнти:

  • вода холодна 5 л
  • цукор 45-66 г (за смаком)
  • дріжджі сухі 6 г
  • цикорій 40 г
  • лимонна кислота 1 ч. л.

Приготування:

  1. Змішуємо воду з цикорієм, ставимо на плиту і перед тим, як рідина закипить, додаємо лимонну кислоту. Коли все закипить, знімаємо з плити та остуджуємо.
  2. Коли температура води стане теплою десь 30 гадусів, кидаємо дріжджі, перемішуємо.
  3. Накриваємо каструлю марлею та залишаємо на 4 години. Якщо у вас не дуже тепло в приміщенні, тоді краще залишити на всю ніч.
  4. Як тільки з’явиться піна, квас можна розливати по пляшках і відправляти в холодильник для повного охолодження – тільки так квас набуває свого смаку і різкості, в теплому вигляді, ви не зрозумієте смаку.5f8f66b18b09de6184e99d9f08904cad
  5. Зберігаємо квас у холодильнику, в середньому його можна зберігати близько 5 днів. На такому квасі не роблять окрошку, але для більшої різкості ви можете додати в напій ще кілька штук родзинок, тоді його можна буде трохи довше зберігати.

Останні дописи