Квас має приємний солодкуватий смак із легкою кислинкою, надзвичайно смачний, освіжаючий і з густою, пишною пінкою.
Інгредієнти:
- вода холодна 5 л
- цукор 45-66 г (за смаком)
- дріжджі сухі 6 г
- цикорій 40 г
- лимонна кислота 1 ч. л.
Приготування:
- Змішуємо воду з цикорієм, ставимо на плиту і перед тим, як рідина закипить, додаємо лимонну кислоту. Коли все закипить, знімаємо з плити та остуджуємо.
- Коли температура води стане теплою десь 30 гадусів, кидаємо дріжджі, перемішуємо.
- Накриваємо каструлю марлею та залишаємо на 4 години. Якщо у вас не дуже тепло в приміщенні, тоді краще залишити на всю ніч.
- Як тільки з’явиться піна, квас можна розливати по пляшках і відправляти в холодильник для повного охолодження – тільки так квас набуває свого смаку і різкості, в теплому вигляді, ви не зрозумієте смаку.
- Зберігаємо квас у холодильнику, в середньому його можна зберігати близько 5 днів. На такому квасі не роблять окрошку, але для більшої різкості ви можете додати в напій ще кілька штук родзинок, тоді його можна буде трохи довше зберігати.