Цей рецепт допоможе вам приготувати освіжаючий, ароматний та смачний напій, який ідеально втамовує спрагу та відмінно підходить для окрошки.
Інгредієнти:
- вода 32 градуси 3 л;
- сухарі пшеничні та житні 200 г;
- цукор 80 г;
- родзинки не миті 40 г.
Приготування:
- Для квасу використовуйте хліб із недовгим терміном зберігання.
- У банку всипаємо сухарі та немиті родзинки, цукор і наливаємо кип’ячену воду. Накриваємо марлею.
- Процес бродіння розпочнеться через 12 – 24 години.
- Проціджуємо квас через кілька шарів марлі. Пробуємо на цьому етапі на цукор –, якщо мало, тоді додаємо ще.
- Розливаємо по скляних або пластикових пляшках, можна кинути в кожну пару родзинок.
- Закваска, що залишилася, змішується зі свіжими сухарями в пропорції 1 до 1 і наступний квас приготується швидше.
- Зберігаємо квас у холодильнику. Термін зберігання такого квасу – до 5 днів він відмінно підходить для приготування окрошки, тому обов’язково спробуйте її зробити на такому напої.
Квас без дріжджів не матиме піни, але смак повністю ідентичний квасу з дріжджами – такий самий різкий.