Зефірка

Домашній квас для окрошки без дріжджів. Такий різкий освіжаючий літній напій Ви зможете приготувати самі

Цей рецепт допоможе вам приготувати освіжаючий, ароматний та смачний напій, який ідеально втамовує спрагу та відмінно підходить для окрошки.

52dc2534f074bf557844897a3510506c

Інгредієнти:

  • вода 32 градуси 3 л;
  • сухарі пшеничні та житні 200 г;
  • цукор 80 г;
  • родзинки не миті 40 г.

Приготування:

  1. Для квасу використовуйте хліб із недовгим терміном зберігання.
  2. У банку всипаємо сухарі та немиті родзинки, цукор і наливаємо кип’ячену воду. Накриваємо марлею.
  3. Процес бродіння розпочнеться через 12 – 24 години.
  4. Проціджуємо квас через кілька шарів марлі. Пробуємо на цьому етапі на цукор –, якщо мало, тоді додаємо ще.
  5. Розливаємо по скляних або пластикових пляшках, можна кинути в кожну пару родзинок.
  6. Закваска, що залишилася, змішується зі свіжими сухарями в пропорції 1 до 1 і наступний квас приготується швидше.
  7. Зберігаємо квас у холодильнику. Термін зберігання такого квасу – до 5 днів він відмінно підходить для приготування окрошки, тому обов’язково спробуйте її зробити на такому напої.

Квас без дріжджів не матиме піни, але смак повністю ідентичний квасу з дріжджами – такий самий різкий.

33ee0980104c00475be9c9c145753954