Моя епопея зі складними моментами триває. Сьогодні я робила дуже смачні огірки на зиму. Якщо ви маєте багато закрутих огірків і не знаєте, що з ними робити – цей салат стане вашим рішенням!
Огірки виходять дуже смачними, мають трохи прянуватий і пікантний аромат – ви просто не зможете стриматись, щоб не облизати пальці!
Інгредієнти:
На 4 кг огірків беру:
- 300 гр цукру ⠀
- 2 столові ложки сухої гірчиці⠀
- 3 столові ложки трохи зверху солі⠀
- 2 столові ложки дрібно рубаного часнику ⠀
- 1 столова ложка чорного меленого перцю ⠀
- 1 склянка олії⠀
- 1 неповна десертна ложка 70% оцту (можна 100 гр 9% оцту). ⠀
Приготування:
- Огірки нарізаю кружальцями, завтовшки трохи більше 1 см.
- Перемішую з усіма спеціями
- та залишаю на 3 години (періодично помішую, так огірки швидше дадуть сік).
- Банки стерилізую. Через 3 години розкладаю огірки по стерилізованих банках, заливаю маринадом до верху і ставлю банки стерилізуватися (після закипання на 10-15 хвилин).
- Банки накриваю кришками. Через 15 хвилин дістаю банки і закручую кришками.
- Перевертаю баночки вгору дном і залишаю так повністю остинути. Потім прибираю до підвалу.⠀
Огірочки виходять солоденькими, трохи пряними, з пікантним смаком – пальчики оближиш!