Готую “Розсольник на зиму” тільки за цим рецептом! Взимку супчик з ним виходить наваристим і найсмачнішим
Інгредієнти:
- Огірок свіжий – 3 кг⠀
- Помідори – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг⠀
- Крупа перлова – 500 гр (попередньо замочую, зазвичай на ніч) ⠀
- Сіль – 2 ст. л.⠀
- Цукор – 4 ст. л.⠀
- Оцет 9% – 0,5 скл.
- Вода – 0,5 л⠀
- Олія – 0,5 скл.⠀⠀
Приготування:
- Огірки та помідори ріжу кубиками, цибулю дрібно нарізаю, морква на великій тертці. Перловку промиваю. У ємність для тушкування викладаю помідори. Додаю воду, сіль, цукор, олію.
- Потім додаю огірки, перловку, цибулю та моркву. Перемішую, ставлю на вогонь. Після закипання тушу 20 хвилин, потім додаю оцет та ще тушу 10 хвилин.
- Гарячу заготовку розкладаю по стерилізованих банках та закручую кришками. Загортаю ковдрою до остигання.
Вихід – 6,5 літрів. ⠀
Відмінна заготівля на зиму та дуже смачна.
Взимку відварити бульйон з картоплею, викласти цю баночку і вуаля розсолник готовий.