Булочки з маком неймовірно смачні та повітряні, такі булочки робила моя бабуся.
Буду рада вашим коментарям та відгукам.
Інгредієнти:
Опара:
- 150 мл тепле молоко
- 7 г сухі дріжджі
- 1 ст л цукор
- 2 ст л борошно
Тісто:
- 100 г цукор
- 70 г масло
- Дрібка солі
- 2 яйця
- 7 г ванільний цукор
- +/- 500 – 530 г борошно
Начинка:
- 100 г мак
- 50 г цукор
- 7 г ванільний цукор
Приготування:
- Для опари змішуємо молоко, 1 ст л цукру та 2 ст л борошна, залишаємо на 15 хв.
- Далі додаємо цукор, ванільний цукор, підтоплене масло, щіпку солі і просіюємо борошно.
- Замішуємо тісто і ставимо на розстойку в тепле місце на 2 години.
- Мак замочуємо в окропі на 30 хвилин, воду зливаємо, додаємо цукор та ванільний цукор.
- Тісто розкачуємо, викладаємо начинку, згортаємо, розкачуємо ще й ділимо на 12 смужок, формуємо булочки як на фото.
- Даємо булочкам постояти 15 хвилин, змащуємо жовтком і випікаємо в розігрітій духовці при 180 ° 20 – 25 хвилин.
Смачного!