Зефірка

Булочки з маком, як пух – неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабуся

Булочки з маком неймовірно смачні та повітряні, такі булочки робила моя бабуся.

Буду рада вашим коментарям та відгукам.

Інгредієнти:

Опара:

  • 150 мл тепле молоко
  • 7 г сухі дріжджі
  • 1 ст л цукор
  • 2 ст л борошно

Тісто:

  • 100 г цукор
  • 70 г масло
  • Дрібка солі
  • 2 яйця
  • 7 г ванільний цукор
  • +/- 500 – 530 г борошно

Начинка:

  • 100 г мак
  • 50 г цукор
  • 7 г ванільний цукор

Булочки з маком, як пух - неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабуся

Приготування:

  1. Для опари змішуємо молоко, 1 ст л цукру та 2 ст л борошна, залишаємо на 15 хв.Булочки з маком, як пух - неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабуся
  2. Далі додаємо цукор, ванільний цукор, підтоплене масло, щіпку солі і просіюємо борошно.Булочки з маком, як пух - неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабуся
  3. Замішуємо тісто і ставимо на розстойку в тепле місце на 2 години.
  4. Мак замочуємо в окропі на 30 хвилин, воду зливаємо, додаємо цукор та ванільний цукор.Булочки з маком, як пух - неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабуся
  5. Тісто розкачуємо, викладаємо начинку, згортаємо, розкачуємо ще й ділимо на 12 смужок, формуємо булочки як на фото.Булочки з маком, як пух - неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабусяБулочки з маком, як пух - неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабусяБулочки з маком, як пух - неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабуся
  6. Даємо булочкам постояти 15 хвилин, змащуємо жовтком і випікаємо в розігрітій духовці при 180 ° 20 – 25 хвилин.Булочки з маком, як пух - неймовірно смачні та повітряні. Такі булочки робила моя бабуся

Смачного!