Зараз “самий розгар” сезону заготовок на зиму і я хочу поділитися з Вами ще одним смачним рецептом яскравої, корисної і неймовірно смачної закуски з овочів. Зберігайте собі рецепт, щоб не загубити!
Інгредієнти:
При збільшенні пропорцій всі інгредієнти подвоюємо, але все одно вперше дивіться і якщо Вам мало солі та якихось спецій чи навпаки, то тут контролюйте під свій смак.
- 0.500 г баклажан
- 0.500 г помідор
- 0.500 грам перцю солодкого
- 0.300 г морква
- 0.300 грам цибуля
- 1 стручок маленького гострого перцю
- половина лимона
- 1 головка часнику
- зелень петрушки
Для заправки:
- 0,150 мл. соняшникової олії
- 3 столові ложки рідкого соєвого соусу
- 2 столові ложки устричного соєвого соусу
- 2 столові ложки меду
- 12 спецій 1 чайна ложка
- сіль 1 чайна ложка
- перець чорний мелений за смаком
- половина лимона
Приготування:
Вона виходить, ніби Ви її щойно приготували, дуже смачна, кожен овоч на своєму місці і не розвалюються.
І що найцікавіше не треба нічого стерилізувати, смажити та робимо її без оцту. Ми готуватимемо в духовці 1 годину.
- Нам знадобляться майже всі овочі з нашого городу, але якщо у Вас немає городу, не біда, зараз сезон овочів і на ринку можна купити дуже дешево.
Приготуємо про запас і будемо насолоджуватися взимку, не в сезон овочів, смачною закускою. - Наріжемо красиво брусочками, шматочками, кружальцями, щоб виглядало апетитно.
- Далі робимо нашу заправку для овочів:
- Візьмемо зручну чашку і додамо соняшникову олію 0.150 мл., рідкий соєвий соус 3 столові ложки, устричний соєвий соус 2 столові ложки, мед 2 столові ложки, 12 спецій 1 чайна ложка, сіль 1 чайна ложка.
- Потім додамо половину соку лимона. Все добре перемішаємо.
Я ще додаю для гостроти смаку гострий перець, але це лише за бажання. - Заправку виливаємо до наших овочів.
- Акуратно перемішаємо та викладаємо на деко. А посередині покладемо цілу голівку часнику.
- Ставимо в розігріту духовку на 240 градусів на 1 годину.
- Подивляємось і періодично помішуємо.
- Подивіться, всі овочі красиві та не розвалисті.
- Коли приготується, дістанемо часник і витягнемо запечені зубчики, роздавимо їх.
- У приготовані банки, я беру 0.750 г, поріжемо зелень петрушки і викладемо на дно банки, і додамо також по 2 зубчики часнику. Печений часник дуже смачний та ароматний.
- Залишки часнику викладіть до овочів і перемішайте.
- Викладаємо нашу овочеву закуску відразу гарячою у стерилізовані банки, закриваємо кришками і прибираємо в тепле місце під ковдру на 10 годин.
- Потім прибираємо у прохолодне місце.
Взимку такий овочевий салат буде неймовірно смачним, можна і з м’ясом, і з картоплею чи з будь-яким Вашим улюбленим гарніром – просто шикарно і до того ж корисно.