Цього рецепту ви в інтернеті не знайдете, бо він мій особистий – авторський! Готується гостра закуска легко, не потрібна стерилізація та інші “танці з бубнами”. Головне добре помити банки, простерилізувати та прокип’ятити кришки.
Інгредієнти:
- 5 великих баклажан
- 2 літри томатного соку або 2 кг подрібнених або перекручених томатів
- солодкий перчик червоного та жовтого кольору – 5 шт. великий
- цибуля 2 головки великі грам по 200
- 1 стручок гострого пекучого перцю або 1 ч. л. меленого (можна зробити гострішим, можна менш гострим – за смаком)
- 1 ст. л. з гіркою солі
- часник 100 гр.
- 1 ч. л. з гіркою чорного меленого перцю
- 1 ч. л. меленого коріандру
- 1 ч. л. хмелі сунелі (за бажанням)
- 1 склянка цукру обсягом 250 мл
- 1 склянка рослинної рафінованої олії об’ємом 250 мл.
Приготування:
- Все миємо, з перцю виймаємо насіння, у томатів зрізаємо плодоніжки.
- Баклажани нарізаємо кільцями товщиною 1 см-1,5 см.
- Цибулю півкільцями великими, великими смужками солодкий перець, гострий перець дрібно.
- Томати пропускаємо через м’ясорубку.
- У таз з томатним соком додаємо сіль, цукор, перець, хмелі сунелі, коріандр, олію, потім додаємо всі овочі.
- Ставимо на вогонь та дерев’яною лопаткою перемішуємо.
- Варимо 20 хвилин. Додаємо часник, варимо ще 5 хвилин.
- Розкладаємо по чистих стерилізованих банках, закручуємо, перевертаємо та накриваємо ковдрою.
Смачна, ароматна пікантна закуска з баклажанами на зиму – готова, всім смачного!