Зефірка

“Заготовка на зиму: Гострий салат з баклажанами без оцту та смаження”

Цього рецепту ви в інтернеті не знайдете, бо він мій особистий – авторський! Готується гостра закуска легко, не потрібна стерилізація та інші “танці з бубнами”. Головне добре помити банки, простерилізувати та прокип’ятити кришки.

Інгредієнти:

  • 5 великих баклажан
  • 2 літри томатного соку або 2 кг подрібнених або перекручених томатів
  • солодкий перчик червоного та жовтого кольору – 5 шт. великий
  • цибуля 2 головки великі грам по 200
  • 1 стручок гострого пекучого перцю або 1 ч. л. меленого (можна зробити гострішим, можна менш гострим – за смаком)
  • 1 ст. л. з гіркою солі
  • часник 100 гр.
  • 1 ч. л. з гіркою чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. хмелі сунелі (за бажанням)
  • 1 склянка цукру обсягом 250 мл
  • 1 склянка рослинної рафінованої олії об’ємом 250 мл.

Приготування:

  1. Все миємо, з перцю виймаємо насіння, у томатів зрізаємо плодоніжки.Гостренький салат з баклажанами на зиму: мій авторський рецепт без оцту, без смаження овочів, все просто, в а результаті дуже смачно
  2. Баклажани нарізаємо кільцями товщиною 1 см-1,5 см.
  3. Цибулю півкільцями великими, великими смужками солодкий перець, гострий перець дрібно.Гостренький салат з баклажанами на зиму: мій авторський рецепт без оцту, без смаження овочів, все просто, в а результаті дуже смачно
  4. Томати пропускаємо через м’ясорубку.Гостренький салат з баклажанами на зиму: мій авторський рецепт без оцту, без смаження овочів, все просто, в а результаті дуже смачно
  5. У таз з томатним соком додаємо сіль, цукор, перець, хмелі сунелі, коріандр, олію, потім додаємо всі овочі.Гостренький салат з баклажанами на зиму: мій авторський рецепт без оцту, без смаження овочів, все просто, в а результаті дуже смачноГостренький салат з баклажанами на зиму: мій авторський рецепт без оцту, без смаження овочів, все просто, в а результаті дуже смачно
  6. Ставимо на вогонь та дерев’яною лопаткою перемішуємо.Гостренький салат з баклажанами на зиму: мій авторський рецепт без оцту, без смаження овочів, все просто, в а результаті дуже смачно
  7. Варимо 20 хвилин. Додаємо часник, варимо ще 5 хвилин.Гостренький салат з баклажанами на зиму: мій авторський рецепт без оцту, без смаження овочів, все просто, в а результаті дуже смачно
  8. Розкладаємо по чистих стерилізованих банках, закручуємо, перевертаємо та накриваємо ковдрою.

Смачна, ароматна пікантна закуска з баклажанами на зиму – готова, всім смачного!