Зефірка

Улюблене цукатне варення із абрикосів. В сезон завжди готую таку заготовку на зиму за цим рецептом!

Улюблене цукатне варення із абрикосів. В сезон завжди готую таку заготовку на зиму за цим рецептом!

Улюблене цукатне варення із абрикосів. В сезон завжди готую таку заготовку на зиму за цим рецептом!

Інгредієнти:

  • абрикоси – 3,25 кг.
  • цукор – 3,25 кг.
  • вода – 2 склянки.
  • лимонна кислота – 1 чайн. ложка.
  • я це додаю в таке варення  ядра з абрикосових кісточок (ви можете не додавати)

Приготування:

  1. Абрикоси очистити від шкірки і видалити кісточки, потім у велику посудину додати 5 літрів води і 5 чайн. ложки соди розмішати, абрикоси з 2 сторін наколоти вилкою, абрикоси тримати в цьому розчині – 2 години.
  2. Готуємо сироп у посуді де варитимете варення, покласти цукор налити води і на тихому вогні помішувати, щоб розчинився цукор.
  3. Після закінчення часу абрикоси добре промити в холодній воді і покласти в сироп на тихому вогні довести до кипіння, як закипить поставте варення в бік, наступного дня повторити, довести до кипіння і знову в бік, на 3-й день доведіть абрикосове варення до готовності.

Улюблене цукатне варення із абрикосів. В сезон завжди готую таку заготовку на зиму за цим рецептом!

Останні дописи