Улюблене цукатне варення із абрикосів. В сезон завжди готую таку заготовку на зиму за цим рецептом!
Інгредієнти:
- абрикоси – 3,25 кг.
- цукор – 3,25 кг.
- вода – 2 склянки.
- лимонна кислота – 1 чайн. ложка.
- я це додаю в таке варення ядра з абрикосових кісточок (ви можете не додавати)
Приготування:
- Абрикоси очистити від шкірки і видалити кісточки, потім у велику посудину додати 5 літрів води і 5 чайн. ложки соди розмішати, абрикоси з 2 сторін наколоти вилкою, абрикоси тримати в цьому розчині – 2 години.
- Готуємо сироп у посуді де варитимете варення, покласти цукор налити води і на тихому вогні помішувати, щоб розчинився цукор.
- Після закінчення часу абрикоси добре промити в холодній воді і покласти в сироп на тихому вогні довести до кипіння, як закипить поставте варення в бік, наступного дня повторити, довести до кипіння і знову в бік, на 3-й день доведіть абрикосове варення до готовності.