Приготуйте соус реліш з огірків та гірчиці! Цей соус має прекрасний кисло-солодкий смак і легку пікантну нотку.
Рецепт: на 3 банки по 350 гр
Інгредієнти:
- Огірки -1 кг
- Цибуля -2 середніх шт
- Болгарський перець -2 шт і стручок Чилі (за бажанням)
- Гірчиця (зерниста, діжонська, міцна кожної по 60 гр) якщо немає діжонської то додайте ще по 20 гр міцної та зернистою.
- Цукор -130 гр
- Сіль -1 ст. л з невеликою гіркою
- Куркума -1/2 ст. л
- Оцет 9% – 35 мл
- Крахмаль -1 ст. л (кукурудзяний або картопляний) та вода 120 мл.
Приготування:
- Усі інгредієнти дрібно нарізати і викласти у каструлю.
- Додати сіль, Цукор, куркуму, гірчицю.
- Перемішати і залишити на 3-4 години, щоб огірки пустили сік. Потім додати оцет.
- Перемішати і варити з моменту закипання рівно 10 хвилин.
- Потім розводимо крохмаль, заливаємо, перемішуємо і варимо 4-5 хвилин.
- Розливаємо по стерильних банках і закручуємо кришками.
- Забираємо під теплу ковдру до повного остигання. Зберігаємо там де Ви зберігаєте всі свої закрутки.
Взимку на хот-доги – неймовірно смачно!