Заготовка “Розсольник на зиму” дуже подобається мені та моїм дітям, вона швидко розходиться. Моя донечка навіть каже: “Мамо, я можу взяти всі супчики”.
Інгредієнти:
- 3-4 кг свіжих огірків
- 1 кг моркви
- 1 кг цибулі
- 700 г червоних помідорів
- 700 г болгарського перцю
- 600 мл томатної пасти
- 600 г перлової крупи
- 1 ст олії
- 8 ст. ложок цукру
- 3 ст. ложки солі
- 1 ч. ложка чорного меленого перцю
- 8 ст. ложок оцту (9%)
- По одному пучку зелені кропу та петрушки (у мене була тільки петрушка)
- 2 лаврові листи
Приготування:
- Перлову крупу промити, замочити на три години в окропі, потім зварити в підсоленій воді до готовності.
- Обсмажити цибулю. Додати болгарський перець, смажити три хвилини, потім моркву, тушкувати до м’якості моркви.
- Далі додати помідори кубиками, тушкуємо 3-4 хвилини. Додамо томатну пасту, перемішати та покласти свіжі огірки .
- Ретельно перемішуємо і додамо крупу.
- Тепер додамо сіль (пробуємо на смак потім), цукор, чорний перець мелений, лавровий лист, оцет. Ретельно перемішати, довести до кипіння, всипати різану зелень і варимо після закипання 20 хвилин.
- Зменшимо вогонь до мінімуму і, не вимикаючи його, розкласти розсольник у гарячі стерилізовані банки.
- Перевернути і укутати до остигання.