Зефірка

Розсольник на зиму – це справжня паличка-виручалочка для господинь! Відкрила баночку і супчик готовий!

Заготовка “Розсольник на зиму” дуже подобається мені та моїм дітям, вона швидко розходиться. Моя донечка навіть каже: “Мамо, я можу взяти всі супчики”.

Інгредієнти:

  • 3-4 кг свіжих огірків
  • 1 кг моркви
  • 1 кг цибулі
  • 700 г червоних помідорів
  • 700 г болгарського перцю
  • 600 мл томатної пасти
  • 600 г перлової крупи
  • 1 ст олії
  • 8 ст. ложок цукру
  • 3 ст. ложки солі
  • 1 ч. ложка чорного меленого перцю
  • 8 ст. ложок оцту (9%)
  • По одному пучку зелені кропу та петрушки (у мене була тільки петрушка)
  • 2 лаврові листи

Приготування:

  1. Перлову крупу промити, замочити на три години в окропі, потім зварити в підсоленій воді до готовності.
  2. Обсмажити цибулю. Додати болгарський перець, смажити три хвилини, потім моркву, тушкувати до м’якості моркви.Розсольник на зиму - це справжня паличка-виручалочка для господинь! Відкрила баночку і супчик готовий!
  3. Далі додати помідори кубиками, тушкуємо 3-4 хвилини. Додамо томатну пасту, перемішати та покласти свіжі огірки .Розсольник на зиму - це справжня паличка-виручалочка для господинь! Відкрила баночку і супчик готовий!
  4. Ретельно перемішуємо і додамо крупу.Розсольник на зиму - це справжня паличка-виручалочка для господинь! Відкрила баночку і супчик готовий!
  5. Тепер додамо сіль (пробуємо на смак потім), цукор, чорний перець мелений, лавровий лист, оцет. Ретельно перемішати, довести до кипіння, всипати різану зелень і варимо після закипання 20 хвилин.Розсольник на зиму - це справжня паличка-виручалочка для господинь! Відкрила баночку і супчик готовий!
  6. Зменшимо вогонь до мінімуму і, не вимикаючи його, розкласти розсольник у гарячі стерилізовані банки.Розсольник на зиму - це справжня паличка-виручалочка для господинь! Відкрила баночку і супчик готовий!
  7. Перевернути і укутати до остигання.Розсольник на зиму - це справжня паличка-виручалочка для господинь! Відкрила баночку і супчик готовий!

Останні дописи