Сезон закручування в розгарі. Прийшов момент розкрити секретний рецепт, переданий мені моєю бабусею. Це найсмачніше лечо, яке мені коли-небудь доводилося спробувати.
Ви також займаєтеся заготовками на зиму? Спробуйте.
Інгредієнти:
- Помідори – 4,5 кг
- Болгарський перець-4 кг
- Цукор – 500 гр
- Сіль – 5 ст. л
- Соняшникова олія – 400 мл
- Оцет 9% – 200 мл
- Перець чорний горошком – за смаком
Приготування:
- Помідори миємо та ріжемо дрібно.
- Відправляємо у велику каструлю, блендеруємо. Можна пропустити через м’ясорубку замість блендера.
- Перець миємо,
- чистимо і нарізаємо човниками.
- Відправляємо у каструлю до помідорів.
- Ставимо каструлю на плиту, додаємо цукор та сіль. Перемішуємо.
- Доводимо до кипіння, додаємо олію, добре перемішуємо.
- Зменшуємо газ і варимо 1 годину.
- Вливаємо оцет і додаємо перець горошком.
- Томимо ще 5-7 хвилин і розливаємо по стерилізованих банках.