Зефірка

Ідеальний смак! Смачна, густа аджика на зиму – найпростіший і найвдаліший рецепт зі всіх, які я знаю

Я щороку готую на зиму! Цей рецепт аджики витриманий у приємній гостроті і дуже смачний, а також простий у приготуванні!

Ставте запитання у коментарях, залишайте свої відгуки про рецепт, буду дуже рада на них відповісти!

8728ab03b875253b67e4144cc5e6215b

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг.
  • Морква – 0,5 кг.
  • Перець солодкий – 0,5 кг.
  • Яблуко – 0,5 кг.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Часник – 150 гр.
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 9% – 50 мл.
  • Цукор – 2 ст. л. (за смаком)
  • Сіль – 1,5 ст. л. (за смаком)

Приготування:

  1. Овочі помити, очистити. Помідори, моркву нарізати на невеликі шматочки. У солодкого перцю видалити насіння, нарізати на 4-6 частин. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати на шматочки. У гострого перцю видалити плодоніжку (якщо хочете, щоб аджика була гостра, насіння не видаляйте; якщо в міру гостра, у одного перцю видаліть насіння, а інший залишайте з насінням).479fc99eb37f9607ad3ab0c87892a9b8
  2. Часник пропустити через м’ясорубку.e85a3664c8fed796559786fdc6df6f40
  3. Пропустити через м’ясорубку помідори, солодкий та гострий перець, моркву, яблука. Каструлю з овочами поставити на вогонь, тушити протягом 1,5 години до густоти. Якщо аджика виходить рідка, то уваріть її до бажаної густини.0b098c2e9c7efd580c32851edd30d2e4
  4. Потім додати сіль, цукор, часник, оцет, олію, перемішати, дати закипіти і варити протягом 10 хвилин.Ідеальний смак! Смачна, густа аджика на зиму - найпростіший і найвдаліший рецепт зі всіх, які я знаю

Готову гарячу аджику розкласти в стерилізовані банки, закатати стерилізованими кришками, перевернути банки догори дном. Укрити пледом і залишити до повного остигання, потім прибрати на зберігання. Смачна домашня аджика готова на зиму. Смачного! Готуйте із задоволенням!

Останні дописи