А Ви знали, що тушонка з курки набагато смачніша і корисніша, ніж зі свинини? Давайте приготуємо і переконаємось у цьому!
Інгредієнти:
На 2 банки по 700 мл:
- Курка у мене тушка 2 кг
- Перець чорний горошок – 20 шт
- Сіль – 25 гр
- Лавровий лист – 4 шт
Приготування:
- З курки знімаємо шкіру, нарізаємо дрібними шматочками м’ясо.
- Укладаємо в каструлю, додаємо сіль і прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
- Далі в стерилізовані банки укладаємо чорний перець горошок (10 горошин на банку), лавровий лист (2 шт на банку).
- Далі викладаємо курку. Накриваємо фольгою замість кришки і забираємо в холодну духовку.
- Включаємо на 150 градусів і залишаємо на 4,5 години.
- Вимикаємо духовку, залишаємо тушонку в ній на 30 хвилин. Якщо рідини мало, то можна додати киплячий курячий бульйон або олію.
- Дістаємо та закриваємо стерилізованими кришками.
Як повністю охолоне – можна дегустувати або зберігати 2 роки за кімнатної температури.