Зефірка

Домашня тушонка з курки – набагато смачніша і корисніша, ніж зі свинини! Таку тушонку готую БЕЗ автоклаву і зберігаю 2 роки!

А Ви знали, що тушонка з курки набагато смачніша і корисніша, ніж зі свинини? Давайте приготуємо і переконаємось у цьому!

Інгредієнти:

На 2 банки по 700 мл:

  • Курка у мене тушка 2 кг
  • Перець чорний горошок – 20 шт
  • Сіль – 25 гр
  • Лавровий лист – 4 шт

Приготування:

  1. З курки знімаємо шкіру, нарізаємо дрібними шматочками м’ясо.Домашня тушонка з курки - набагато смачніша і корисніша, ніж зі свинини! Таку тушонку готую БЕЗ автоклаву і зберігаю 2 роки!
  2. Укладаємо в каструлю, додаємо сіль і прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
  3. Далі в стерилізовані банки укладаємо чорний перець горошок (10 горошин на банку), лавровий лист (2 шт на банку).Домашня тушонка з курки - набагато смачніша і корисніша, ніж зі свинини! Таку тушонку готую БЕЗ автоклаву і зберігаю 2 роки!
  4. Далі викладаємо курку. Накриваємо фольгою замість кришки і забираємо в холодну духовку.Домашня тушонка з курки - набагато смачніша і корисніша, ніж зі свинини! Таку тушонку готую БЕЗ автоклаву і зберігаю 2 роки!
  5. Включаємо на 150 градусів і залишаємо на 4,5 години.
  6. Вимикаємо духовку, залишаємо тушонку в ній на 30 хвилин. Якщо рідини мало, то можна додати киплячий курячий бульйон або олію.
  7. Дістаємо та закриваємо стерилізованими кришками.

Як повністю охолоне – можна дегустувати або зберігати 2 роки за кімнатної температури.Домашня тушонка з курки - набагато смачніша і корисніша, ніж зі свинини! Таку тушонку готую БЕЗ автоклаву і зберігаю 2 роки!

Останні дописи