Варимо бурштинове абрикосове варення. При такому способі приготування часточки абрикосів залишаються цілими, а консистенція виходить густою і красивою янтарною.
Інгредієнти:
- абрикоси 2 кг.,
- цукор 2 кг.,
- лимонна кислота 10 гр.,
- вода 250 мл.
Приготування:
- Абрикоси миємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки з яких можна добути ядерця і додати в варення.
- У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор та лимонну кислоту, ставимо на вогонь і даємо цукру трохи підтанути.
- Заливаємо цією масою абрикоси і не перемішуючи, залишаємо на 5-6 годин. Після цього сироп акуратно зливаємо в каструлю, якщо цукор до кінця не розчинився, можна поставити ємність на водяну баню і підігріти. Сироп доводимо до кипіння та кип’ятимо 5 хвилин.
- Прокипілим сиропом знову заливаємо абрикоси і залишаємо до охолодження.
- Сироп можна зливати, а можна вибирати абрикос шумівкою. Потім сироп зливаємо і повторюємо весь процес ще 3-4 рази, уварюючи сироп до бажаної густоти, враховуючи, що при охолодженні він ще загусне.
- Після четвертого разу 5-хвилинного уварювання додаємо в сироп абрикоси, доводимо до кипіння, розливаємо по баночках і закручуємо.