“Гострі” баклажани в томатному соусі на зиму🍆
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 кг 200 гр⠀
- Солодкий перець (без насіння) – 300 гр⠀
- Гострий перець – 1 стручок ⠀
- Часник – 5 зубчиків⠀
- Цибуля – 200 гр⠀
- Помідори – 1,5 кг⠀
- Сіль – 1 ст. л.⠀
- Цукор – 5 ст. л.⠀
- Чорний перець горошком – 10 шт. ⠀
- Перець запашний горошком – 6 шт. ⠀
- Оцет 70% – 1 ст. ложка (або 100 мл 9% оцту) ⠀
Приготування:
- Баклажани ріжу кружечками (товщина 0,5 см), присолюю, трохи полежать і потім обсмажую на олії або запечіть у духовці.
- Через блендер чи м’ясорубку пропускаю помідори, солодкий та гострий перець, цибулю та часник. Ставлю цю масу на вогонь, як закипить – варю 30 хвилин, на слабкому вогні, помішуючи.
- У середині варіння додаю сіль, цукор, перець чорний горошок та запашний. Продовжую варити помішуючи. ⠀
- Через 30 хвилин варіння соусу додаю туди баклажани і варю ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності вливаю оцет 70%.
- Потім розкладаю по стерилізованих банках, закручую стерилізованими кришками і під ковдру до остигання. ⠀
Вихід із цієї кількості продуктів – трохи більше 2-х літрів.⠀
Баклажани виходять злегка гостренькими та дуже смачними.