Зефірка

100% хрусткі! Найсмачніші мариновані кавуни у банках на зиму: закриваю тільки так вже багато років

Дуже смачні кавуни на зиму в банках. Обов’язково готую щоліта!

Інгредієнти:

На трилітрову банку:

  • Кавун стиглий – 2 кг.
  • Сіль – 1 ст. л. з гіркою
  • Цукор – 2 ст. л. з гіркою
  • Оцтова кислота 70% – 1 ч. л.
  • Кріп – 2-3 парасольки

Приготування:

  1. Кавун помити, видалити зелену кірку, нарізати на шматки, зручні для укладання в банку.e3b05efc56fcded5dca1e1be94350439
  2. Банки помити, простерилізувати будь-яким зручним способом, кришки теж простерилізувати. Шматочки кавуна укласти у банку. Залити окропом, накрити кришкою і дати постояти 15-20 хвилин. Злити воду в каструлю за допомогою спеціальної кришки з дірочками.9b742a69e97c28c5c3b87eaa5bd15bf5
  3. Поставити каструлю на вогонь, додати у воду кропові парасольки і дати покипіти воді кілька хвилин.
  4. У банку з кавунами додати сіль та цукор.
  5. Залити шматочки кавуна гарячою кроповою водою. Додати оцет у банку. Додати ще води до краю банки. Накрити кришкою та закатати ключем.f9e5f1a0529c35fe7fbab818b94504fc
  6. Банку перевернути кришкою донизу, укутати ковдрою, залишити до повного остигання.c880c6b4eb73ad43f6a3da93beb20d8e
  7. Коли банки охолонуть перевернути і перенести в комору чи льох. Смачні мариновані кавуни на зиму у банках готові!

Останні дописи