Дуже смачні кавуни на зиму в банках. Обов’язково готую щоліта!
Інгредієнти:
На трилітрову банку:
- Кавун стиглий – 2 кг.
- Сіль – 1 ст. л. з гіркою
- Цукор – 2 ст. л. з гіркою
- Оцтова кислота 70% – 1 ч. л.
- Кріп – 2-3 парасольки
Приготування:
- Кавун помити, видалити зелену кірку, нарізати на шматки, зручні для укладання в банку.
- Банки помити, простерилізувати будь-яким зручним способом, кришки теж простерилізувати. Шматочки кавуна укласти у банку. Залити окропом, накрити кришкою і дати постояти 15-20 хвилин. Злити воду в каструлю за допомогою спеціальної кришки з дірочками.
- Поставити каструлю на вогонь, додати у воду кропові парасольки і дати покипіти воді кілька хвилин.
- У банку з кавунами додати сіль та цукор.
- Залити шматочки кавуна гарячою кроповою водою. Додати оцет у банку. Додати ще води до краю банки. Накрити кришкою та закатати ключем.
- Банку перевернути кришкою донизу, укутати ковдрою, залишити до повного остигання.
- Коли банки охолонуть перевернути і перенести в комору чи льох. Смачні мариновані кавуни на зиму у банках готові!