Зефірка

Ряжанку більше не купую! Готую її вдома – виходить смачніше і ніжніше магазинної!

Сьогодні хочу представити вашій увазі смачний рецепт домашньої ряжанки. На приготування цього чудового, корисного продукту я витрачаю зовсім небагато часу.

Основний процес приготування відбувається сам по собі і не вимагає постійного контролю. На виході отримую смачну домашню ряжанку, ніжну, по текстурі нагадує крем.

Для приготування такої ряжанки обов’язково знадобиться якісний термос, адже саме в ньому буде відбуватися весь процес і електронний кухонний термометр.

Приготування:

  1. Сотейник з 1 літром молоком відправляю на плиту і доводжу до кипіння.6e4b5bc8e7ddaf8ca128341d6a07e84f
  2. У рецепті можна використовувати будь-яку кількість молока, аби воно помістилося в ваш термос. У мене термос на 1 літр, цим обумовлений обсяг використовуваного продукту.
  3. Наливаю в термос окріп щоб він гарненько прогрівся.7ceb6e1eb94f17a639911a93283db3d3
  4. Молоко закипіло, виливаю з термоса окріп і заливаю в нього гаряче молоко. Щільно закриваю термос і залишаю в ньому молоко на добу.
  5. Через 24 години молоко в термосі перетворилося в топлене і набуло кремовий відтінок.09636dd3864d7b8071fe51517022eb04
  6. Тепер уже топлене молоко відправляю в сотейник і даю йому охолонути приблизно до 40 градусів, контролюю температуру за допомогою термометра.13d87e6daef7bf91dfe5b5cf0312c674
  7. Молоко досягло заданої температури, додаю в нього 1 ст л сметани ( це на 1 літр молока ), гарненько розмішую і переливаю його назад в термос.a71862db909afeee569b832c13c71b85efd545f958fa7ed4ba34de6e68dae85c
  8. Ряжанка буде готова через 6 – 8 годин, чим довше витримка, тим густішою вона вийде.8ed86c41eafa043ea262507b42700fbe
  9. Отриману ряженку переливаю в банку і відправляю в холодильник.94fa7eec27424bb46722b51a7a0c7c82Ряжанка вийшла дуже смачною, не рівня магазинній!