Пропоную рецепт ніжного і повітряного сметанного желейного тортика з фруктами. Він дуже ефектно виглядатиме на будь-якому столі і досить низькокалорійний.
Інгредієнти:
Бісквіт:
- 3 яйця
- 0.5 стак. цукру
- 200 г борошна
- 1 ч. л. соди
Желейний крем:
- 1 л сметани 10%
- 1 стак. цукру
- 50 г желатину
- 1 пакетик ваніліну
Начинка:
- 3 апельсина
- 3 мандарина
- 180 г ананасів
- 1 банан
Приготування:
- Для початку заливаємо желатин холодною водою і відставляємо для розбухання.
- Беремо готовий корж і ріжемо кубиком 1Х1 см. Можна самим приготувати при бажанні, а можна поставити в десерт готове бісквітне печиво. Як приготувати корж я думаю немає сенсу ще раз описувати.
- Мандарини і апельсини очистити, мандарини ділимо на часточки, апельсини ріжемо кружечками. Ріжемо консервовані ананаси і банан на дрібні шматочки і перемішуємо в окремій ємності.
- У форму з роз’ємними бортиками ( 26 см ) з боків і в середині викласти гарний малюнок з апельсинів і мандаринів.
- Для крему змішуємо сметану з цукром і ваніліном.
- Желатин гріємо до повного розчинення, але не кип’ятим. Трохи остиглий желатин тонкою цівкою вводимо до сметанної маси, перемішуючи міксером.
- Повинна вийти рідка маса. Швиденько починаємо заповнювати цією масою низ форми з фруктами ( маса може почати застигати, тоді злегка підігрійте її ), але не намагайтеся відразу багато лити – тільки покрити злегка фрукти. Зверху викладаємо шматочки бісквіта, частина часточок мандаринів, частина ананасів і банана.
- Знову заливаємо крем. Повторюємо, поки не заповниться форма.
- Форму накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин, але краще на ніч.
- Готовий застиглий торт перевернути на тарілку і вийняти з форми.