Зефірка

Смачний желейно-фруктовий торт на будь-який стіл: готуємо ніжний і простий у приготуванні десерт, який сподобається всім

Пропоную рецепт ніжного і повітряного сметанного желейного тортика з фруктами. Він дуже ефектно виглядатиме на будь-якому столі і досить низькокалорійний.

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 3 яйця
  • 0.5 стак. цукру
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. соди

Желейний крем:

  • 1 л сметани 10%
  • 1 стак. цукру
  • 50 г желатину
  • 1 пакетик ваніліну

Начинка:

  • 3 апельсина
  • 3 мандарина
  • 180 г ананасів
  • 1 банан

Приготування:

  1. Для початку заливаємо желатин холодною водою і відставляємо для розбухання.4627bcfd2bbcdc34d76b2f2340cf2889
  2. Беремо готовий корж і ріжемо кубиком 1Х1 см. Можна самим приготувати при бажанні, а можна поставити в десерт готове бісквітне печиво. Як приготувати корж я думаю немає сенсу ще раз описувати.0d0d951a8590fce5efa271c4bba6703f
  3. Мандарини і апельсини очистити, мандарини ділимо на часточки, апельсини ріжемо кружечками. Ріжемо консервовані ананаси і банан на дрібні шматочки і перемішуємо в окремій ємності.a5295f2fadeaa5177bd1de2ff83d4e41
  4. У форму з роз’ємними бортиками ( 26 см ) з боків і в середині викласти гарний малюнок з апельсинів і мандаринів.94664dac0685a56979bb50798221a612
  5. Для крему змішуємо сметану з цукром і ваніліном.2bfd8af9b6877208a23342535dec0307
  6. Желатин гріємо до повного розчинення, але не кип’ятим. Трохи остиглий желатин тонкою цівкою вводимо до сметанної маси, перемішуючи міксером.1c2b80ec05775fc9521d829434c91c79
  7. Повинна вийти рідка маса. Швиденько починаємо заповнювати цією масою низ форми з фруктами ( маса може почати застигати, тоді злегка підігрійте її ), але не намагайтеся відразу багато лити – тільки покрити злегка фрукти. Зверху викладаємо шматочки бісквіта, частина часточок мандаринів, частина ананасів і банана.d7704389317d0da75ac483bddd0e140f
  8. Знову заливаємо крем. Повторюємо, поки не заповниться форма.1fcfccfe6ecc653954be507cc32d441c
  9. Форму накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин, але краще на ніч.2fdadb8cb6829c9648f73e47f006109f
  10. Готовий застиглий торт перевернути на тарілку і вийняти з форми.6218eeee72c9560ee4e0b1844a67d45f