Зефірка

Смачний та простий трюфельний торт без випічки та збивання крему за 15 хвилин: без вершків, сметани та йогурту

Неординарний домашній торт з неймовірним кремом: рецепт, що вас здивує!

Інгредієнти:

На форму 20 * 11 см

Крем:

  • Цукор – 70 г
  • Окріп – 80 мл
  • Сухе молоко – 170 г
  • Какао – 20 г
  • Вершкове масло – 70 г

Коржі;

  • Печиво – 260 г (130 г світлого + 130 г шоколадного)

Приготування:

  1. У 70 г цукру вливаємо 80 мл гарячого окропу. Перемішуємо до розчинення цукру. Далі порційно всипаємо 170 г сухого молока. Кожен раз перемішуємо вінчиком до розчинення грудочок. Поступово маса стане більш густою і однорідною. Всипаємо 20 г какао і перемішуємо. Додаємо 70 г м’якого вершкового масла і перемішуємо. Виходить шоколадний крем.bbcd9732215336dbec202507bb0a0337853ae93689a87b85eb69de4225f8516b72f266f51ab761a5930fcabfe573ee13
  2. Далі форму для кексу, у мене розміром 21 * 10 см застеляємо харчовою плівкою. На дно викладаємо 2-3 столові ложки приготованого крему. Розрівнюємо його по поверхні форми. Поверх крему викладаємо шар шоколадного печива.
  3. Потім 2-3 столові ложки крему. Розрівнюємо. Поверх викладаємо шар світлого печива. Наступним викладаємо крем.
  4. Останнім викладаємо шар темного печива. Поливаємо його кремом, що залишився. Форму застеляємо харчовою плівкою. Ставимо торт просочуватися в холодильник мінімум на 8 годин.2cff021f8379696a90f029784ccbe3fa4d4c3031efad40b77811d9a7de9a37144a44e435f379116199a9fb9229aea374
  5. Через цей час торт перекладаємо на тарілку і видаляємо харчову плівку. Зверху торт посипаємо натертим шоколадом.2b89a7583cd62ac00eca6ef8316a396e
  6. Торт щільний, являє собою стабільну шоколадну масу.b724b5c75ff4bcecdb313e026cf68ac2
  7. Шматочок добре тримає форму. За смаком це солодкий ( цукру можна поменше додати ) шоколадний десерт. Печиво не промокло, воно хрустке. Щоб печиво було м’яке, його можна вмочити в тепле молоко або в заварену каву і після цього викласти в форму.