Неординарний домашній торт з неймовірним кремом: рецепт, що вас здивує!
Інгредієнти:
На форму 20 * 11 см
Крем:
- Цукор – 70 г
- Окріп – 80 мл
- Сухе молоко – 170 г
- Какао – 20 г
- Вершкове масло – 70 г
Коржі;
- Печиво – 260 г (130 г світлого + 130 г шоколадного)
Приготування:
- У 70 г цукру вливаємо 80 мл гарячого окропу. Перемішуємо до розчинення цукру. Далі порційно всипаємо 170 г сухого молока. Кожен раз перемішуємо вінчиком до розчинення грудочок. Поступово маса стане більш густою і однорідною. Всипаємо 20 г какао і перемішуємо. Додаємо 70 г м’якого вершкового масла і перемішуємо. Виходить шоколадний крем.
- Далі форму для кексу, у мене розміром 21 * 10 см застеляємо харчовою плівкою. На дно викладаємо 2-3 столові ложки приготованого крему. Розрівнюємо його по поверхні форми. Поверх крему викладаємо шар шоколадного печива.
- Потім 2-3 столові ложки крему. Розрівнюємо. Поверх викладаємо шар світлого печива. Наступним викладаємо крем.
- Останнім викладаємо шар темного печива. Поливаємо його кремом, що залишився. Форму застеляємо харчовою плівкою. Ставимо торт просочуватися в холодильник мінімум на 8 годин.
- Через цей час торт перекладаємо на тарілку і видаляємо харчову плівку. Зверху торт посипаємо натертим шоколадом.
- Торт щільний, являє собою стабільну шоколадну масу.
- Шматочок добре тримає форму. За смаком це солодкий ( цукру можна поменше додати ) шоколадний десерт. Печиво не промокло, воно хрустке. Щоб печиво було м’яке, його можна вмочити в тепле молоко або в заварену каву і після цього викласти в форму.