Цей домашній десерт вже встиг полюбитися багатьом! Він готується дуже швидко — всього за 15 хвилин, не потребує випічки чи желатину. Ідеальний варіант для тих, хто хоче приготувати щось смачне без зайвого клопоту. Ніжний, легкий і неймовірно смачний десерт, який стане улюбленим у вашій родині. Спробуйте цей простий рецепт і переконайтеся самі!
Інгредієнти:
- печиво — 300 г.
- вершкове масло — 120 г.
- Нутелла — 3 ст. л.
- сир Рікотта — 70 г.
- цукрова пудра — 30 г.
- збиті вершки — 70 мл.
- кокосова стружка — 30 г.
- банан — 2 шт.
- білий шоколад — 80 г.
- молочний шоколад — 80 г.
Приготування:
- Подрібнюємо за допомогою блендера печиво у дрібну крихту.
- Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо до печива, ретельно перемішуємо.
- Додаємо до печива Нутеллу, замішуємо ложкою шоколадне тісто.
- На харчову плівку викладаємо пласт із шоколадного тіста.
- Накриваємо тісто ще одним шаром харчової плівки, розгортаємо качалкою рівний тонкий прямокутний пласт.
- В окремій тарі змішуємо сир із цукровою пудрою, вливаємо вершки.
- Збиваємо компоненти до крему із стійкими піками. Висипаємо в крем кокосову стружку, перемішуємо. Змащуємо шоколадний пласт кремом, на край кладемо два банани впоперек.
- Згортаємо пласт так, щоб у результаті банани знаходилися всередині та в центрі рулету.
- Запечатуємо рулет у харчовій плівці та залишаємо в холодильнику на півгодини.
- Розтоплюємо в окремих чашах шоколад — білий та молочний. Переливаємо розтоплений шоколад у різні кондитерські мішки.
- Нарізаємо на довгі та тонкі смужки пухирчасту плівку, змащуємо кожну смужку білим та молочним шоколадом.
- Покриваємо рулет упоперек смужками із шоколаду та залишаємо застигати на півгодини.
- Після застигання можна зняти пухирчасту плівку з поверхні.
Виходить незвичайний солодкий рулет із бананом усередині.