Зефірка

По-домашньому смачний віденський пиріг з вишнею: бюджетний рецепт з божественним поєднанням смаків шоколаду, сиру та кисленької вишні.

Дуже ніжний і смачний десерт, можна сміливо назвати його тортом. Він поєднує в собі контрастні смаки та шари: основа з шоколадного бісквітного коржа, середина з сирково-сметанного шару, а верхній шар – з кислуватої вишні та желе. Замість вишні можна використовувати будь-які інші ягоди або фрукти.

Інгредієнти:

Корж: форма 23.5 см

  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 80 г борошна
  • 40 г какао
  • 2 ч. л. розпушувача

Начинка:

  • 400 г сиру
  • 400 г сметани
  • 120 г цукру
  • 20 г желатину
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Сироп:

  • окріп – 180 мл
  • цукор – 100 г
  • вишня заморожена – 500 г

Додатково:

  • желе для торта – 1 пакетик

Приготування:

  1. Підготуємо заморожену вишню.
  2. Змішуємо цукор в окропі до повного розчинення цукру.
  3. Заливаємо гарячим сиропом заморожену вишню і залишаємо так повністю розморозити, можна це зробити напередодні.4b55d6541134b36db15bdb94efd0fbac
  4. Поки розморожується вишня, займемося приготуванням коржа. Борошно змішуємо з какао і розпушувачем.
  5. У глибоку ємність вбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо щіпку солі, цукор і ванільний цукор. Збиваємо міксером близько 5 хвилин до світлої пишної маси.82100a0588b968f7dc5c5b39bf169036
  6. Просіюючи, підсипаємо суху суміш до яєчної, акуратно вимішуючи. Тісто виходить рідким, легко стікає з лопатки.
  7. Виливаємо тісто в роз’ємну форму, попередньо вистеливши дно форми пекарським папером ( діаметр моєї форми 23 см ).
    /Випікаємо 20-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці “до сухого сірника”.4e911bf152d28f5b75562f58398e0a1a
  8. Поки випікається корж, приготуємо сирну начинку.
  9. Желатин замочимо в воді і залишимо набухати на час, вказаний в інструкції. Підігріваємо, але не доводимо до кипіння. Остуджуємо.f0f764101f8a46b559eff49e11ecc06d
  10. В окрему ємність додаємо сир ( у мене кремоподібний ), вливаємо сметану, всипаємо цукор і ванільний цукор.
  11. Збиваємо міксером або погружним блендером в залежності від виду сиру до повної однорідності і гладкості.605f095c7bfaa6223182b175cdd3b71e
  12. Вливаємо остиглий желатин до сирної маси тоненькою цівкою і добре перемішуємо.24fba8d3b6e6aa9f848646255a54a9a1
  13. Готовий бісквітний корж перевертаємо порами вгору.
  14. Просочуємо бісквіт вишневим сиропом.4812ca118d797b0b0f14011829e7b5ec
  15. Виливаємо всю сирну масу, розрівнюємо і даємо застигти в холодильник близько 1-2 годин.b200371578ce83ea669dbc6f006d32c5
  16. “Желе для торта” розвести за інструкцією на упаковці. Розводимо вишневим сиропом, який вийшов при розморожуванні вишні навпіл з водою, щоб надати відтінок.
  17. Якщо ви використовуєте звичайне желе, то розводите просто водою – там і так багато цукру.
  18. Вишню рівними колами викладаємо поверх застиглої сирної маси.
  19. Ставимо в холодильник до повного застигання желе приблизно на 1 годину.a57901e4e24ae90a89a0bcc90d1c693f
  20. Для кращого відставання пирога від роз’ємної форми, проведіть ножем по краях і розстебніть форму. Перекладіть пиріг на тарілку.48fb6d56fbe28ee617641be54a5b3941