Зефірка

Персиковий торт суфле без випічки! Завжди готую його влітку, бо це дуже просто і неймовірно смачно!

Гарний, ароматний, ніжний десерт готується швидко та просто. Для торта потрібні вершки, вибирайте жирні, щоб десерт вийшов таким, як потрібно. А персики можна замінити консервованими ананасами чи іншими фруктами.

Інгредієнти:

  • печиво галетне 120 г
  • вершкове масло 80 г
  • вершки жирні 200 мл
  • йогурт грецький або сметана жирна 250 г
  • пудра цукрова 25 г;
  • молоко згущене 60 г;
  • желатин листовий 12 г;
  • персики чи нектарини 600 г;
  • вершки жирні для декору 150 мл + цукрова пудра, 25 г.

Приготування:

  1. Подрібнюємо печиво в крихту зручним для вас способом і змішуємо з вершковим маслом.
  2. Масу викладаємо у форму, застелену пергаментом та ущільнюємо її склянкою. Надсилаємо форму в холодильник.
  3. Персики очищаємо від шкірки та ріжемо шматочками, більшу частину перебиваємо занурювальним блендером у пюре.
  4. Желатин заливаємо водою та залишаємо до набухання.
  5. Збиваємо вершки до пишноти, потім всипаємо пудру і додаємо сметану чи йогурт, збиваємо масу до однорідності.
  6. Розтоплюємо желатин і змішуємо із збитою масою.
  7. Додаємо персики шматочками, перемішуємо та викладаємо масу у форму на застиглу основу з печива.
  8. Накриваємо плівкою десерт і відправляємо в холодильник застигати.
  9. Збиваємо вершки з пудрою до густої маси та перекладаємо її в кондитерський пакет із насадкою.
  10. Видавлюємо трояндочки по торту, викладаємо шматочки персиків та подаємо до столу.
  11. Желатин ви можете взяти будь-який, який у вас є.290ee777e52a3e7c1e27b2d16200519d

Останні дописи