Гарний, ароматний, ніжний десерт готується швидко та просто. Для торта потрібні вершки, вибирайте жирні, щоб десерт вийшов таким, як потрібно. А персики можна замінити консервованими ананасами чи іншими фруктами.
Інгредієнти:
- печиво галетне 120 г
- вершкове масло 80 г
- вершки жирні 200 мл
- йогурт грецький або сметана жирна 250 г
- пудра цукрова 25 г;
- молоко згущене 60 г;
- желатин листовий 12 г;
- персики чи нектарини 600 г;
- вершки жирні для декору 150 мл + цукрова пудра, 25 г.
Приготування:
- Подрібнюємо печиво в крихту зручним для вас способом і змішуємо з вершковим маслом.
- Масу викладаємо у форму, застелену пергаментом та ущільнюємо її склянкою. Надсилаємо форму в холодильник.
- Персики очищаємо від шкірки та ріжемо шматочками, більшу частину перебиваємо занурювальним блендером у пюре.
- Желатин заливаємо водою та залишаємо до набухання.
- Збиваємо вершки до пишноти, потім всипаємо пудру і додаємо сметану чи йогурт, збиваємо масу до однорідності.
- Розтоплюємо желатин і змішуємо із збитою масою.
- Додаємо персики шматочками, перемішуємо та викладаємо масу у форму на застиглу основу з печива.
- Накриваємо плівкою десерт і відправляємо в холодильник застигати.
- Збиваємо вершки з пудрою до густої маси та перекладаємо її в кондитерський пакет із насадкою.
- Видавлюємо трояндочки по торту, викладаємо шматочки персиків та подаємо до столу.
- Желатин ви можете взяти будь-який, який у вас є.