Один з найбільш обожнюваних мною варіантів приготування млинців. М’які, ніжні, соковиті, втомлені в духовці налисники з сиром.
Класичний варіант формування налисників розказано у тексті рецепта. На фото у мене спрощений варіант: млинець змастила тонким шаром начинки, згорнула рулетиком і розрізала кожен на 3 частини.
Налисники з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
- 0,5 літра молока
- 3 яйця
- дрібка солі
- 50 г цукру
- 40 г олії
- 170 г борошна
Для начинки:
- 500 г сиру
- 1 яйце
- 150 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
Приготування:
- Яйця збити із сіллю та цукром, додати частину молока. Всипати борошно, розмішати. Додати молоко і олію, що залишилося, і добре перемішати.
- Бажано дати тісту постояти 10-15 хвилин.
- Смажити тонкі млинці на добре розігрітій сковороді на середньому вогні з двох боків до рум’яності. Перед смаженням першого млинця, сковороду добре нагріти і змастити олією.
- Для начинки до сиру додати яйце, цукор та ванільний цукор, все пробити занурювальним блендером.
- Кожен млинець розрізати на 4 частини.
- На широку частину трикутника викласти чайну ложку начинки та згорнути конвертиком.
- Скласти налисники у форму для запікання. На кожен шар налисників викласти тонко нарізане вершкове масло.
- Запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 30 хвилин.
- Подавати теплими та зі сметаною.