Десерти – це важлива складова багатьох свят. Не можна уявити свято без заключного торта чи тістечка.
В основному десерти купуються в магазині, оскільки більшість думає, що їхнє приготування займає багато часу. До того ж є помилкова думка, що робити десерти можуть лише професіонали.
Однак створити смачний десерт вийде у кожного. Навіть якщо раніше людина не мала справу з кулінарією. Існують десерти, які не потрібно довго готувати, випікати бісквіт та робити креми. Розкажемо про кілька простих рецептів десертів.
Інгредієнти для десерту №1:
- молоко —400 мл;
- лимон — цедра;
- ванільний цукор — 1 ч.л.;
- яєчні жовтки — 2 шт.;
- цукор — 40 г;
- кукурудзяний крохмаль — 15 г;
- сік лимона;
- згущене молоко — 100 г.
Приготування десерту №1:
- У сотейник із молоком висипаємо цедру лимона та ванільний цукор, перемішуємо. Ставимо молоко на плиту і чекаємо на кипіння.
- У жовтки висипаємо цукор та змішуємо компоненти. До жовтків також висипаємо кукурудзяний крохмаль. Проціджуємо кипляче молоко в миску через шумівку, позбавляємося цедри.
- Додаємо в молоко жовткову масу, змішуємо. Виливаємо молоко знову в сотейник і варимо до загустіння. Кладемо густе молоко в тару і накриваємо харчовою плівкою в контакт, даємо охолонути.
- Сік лимона проціджуємо через шумівку, змішуємо з ⅓ частиною згущеного молока. Збиваємо міксером сік і згущене молоко, додаємо частину, що поступово залишилася.
- Додаємо також у суміш згущеного молока і соку загусле молоко, збиваємо разом. Викладаємо масу у форму та залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
- Можна після застигання посипати десерт шоколадом, какао та корицею.
Виходить повітряний десерт без духовки.
Інгредієнти для десерту №2:
- кава — 35 г;
- цукор — 100 г;
- холодна вода — 140 мл;
- сир Рікотта — 100 г;
- згущене молоко — 100 г;
- збиті вершки — 120 мл;
- сік 2 апельсинів;
- печиво Савоярді.
Приготування десерту №2:
- У мисці змішуємо каву з цукром та водою, перемішуємо та збиваємо міксером до повітряної світлої маси. У рікотту додаємо згущене молоко, збиті вершки та збиваємо до пишноти.
- Вводимо в кавову масу пишну масу із сиру та вершків. Збиваємо маси до однорідності, перекладаємо кондитерський мішок.
- У свіжий сік апельсинів викладаємо шматочки печива Савоярді. У десертну миску кладемо печиво, що спочатку розм’якшилось, покриваємо товстим шаром кавового крему і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
- Посипаємо десерт шоколадною крихтою та подаємо.