Зефірка

Ніжний домашній десерт, який ніколи не набридне – без випічки: 2 ефектні рецепти “на швидку руку”

Десерти – це важлива складова багатьох свят. Не можна уявити свято без заключного торта чи тістечка.

В основному десерти купуються в магазині, оскільки більшість думає, що їхнє приготування займає багато часу. До того ж є помилкова думка, що робити десерти можуть лише професіонали.

Однак створити смачний десерт вийде у кожного. Навіть якщо раніше людина не мала справу з кулінарією. Існують десерти, які не потрібно довго готувати, випікати бісквіт та робити креми. Розкажемо про кілька простих рецептів десертів.

Інгредієнти для десерту №1:

  • молоко —400 мл;
  • лимон — цедра;
  • ванільний цукор — 1 ч.л.;
  • яєчні жовтки — 2 шт.;
  • цукор — 40 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 15 г;
  • сік лимона;
  • згущене молоко — 100 г.

Приготування десерту №1:

  1. У сотейник із молоком висипаємо цедру лимона та ванільний цукор, перемішуємо. Ставимо молоко на плиту і чекаємо на кипіння.
  2. У жовтки висипаємо цукор та змішуємо компоненти. До жовтків також висипаємо кукурудзяний крохмаль. Проціджуємо кипляче молоко в миску через шумівку, позбавляємося цедри.
  3. Додаємо в молоко жовткову масу, змішуємо. Виливаємо молоко знову в сотейник і варимо до загустіння. Кладемо густе молоко в тару і накриваємо харчовою плівкою в контакт, даємо охолонути.
  4. Сік лимона проціджуємо через шумівку, змішуємо з ⅓ частиною згущеного молока. Збиваємо міксером сік і згущене молоко, додаємо частину, що поступово залишилася.
  5. Додаємо також у суміш згущеного молока і соку загусле молоко, збиваємо разом. Викладаємо масу у форму та залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
  6. Можна після застигання посипати десерт шоколадом, какао та корицею.e98c4d79716004e3d6f02a5e3202890d

Виходить повітряний десерт без духовки.467325d87a6d566d1a872e22595a6abe

Інгредієнти для десерту №2:

  • кава — 35 г;
  • цукор — 100 г;
  • холодна вода — 140 мл;
  • сир Рікотта — 100 г;
  • згущене молоко — 100 г;
  • збиті вершки — 120 мл;
  • сік 2 апельсинів;
  • печиво Савоярді.

Приготування десерту №2:

  1. У мисці змішуємо каву з цукром та водою, перемішуємо та збиваємо міксером до повітряної світлої маси. У рікотту додаємо згущене молоко, збиті вершки та збиваємо до пишноти.
  2. Вводимо в кавову масу пишну масу із сиру та вершків. Збиваємо маси до однорідності, перекладаємо кондитерський мішок.
  3. У свіжий сік апельсинів викладаємо шматочки печива Савоярді. У десертну миску кладемо печиво, що спочатку розм’якшилось, покриваємо товстим шаром кавового крему і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.c8ebd8871a55f483b50953f93a90dd5b
  4. Посипаємо десерт шоколадною крихтою та подаємо.11cde258f3d80197259fee9eac70211a

Останні дописи