Я тільки дивилася на картинки з цим десертом, а сама не наважувалася його зробити. Боялася, що рецепт складний. Але, як виявилося, приготувати сметанний десерт дуже і дуже просто.
Інгредієнти:
- Сметана – 400 гр
- Мандарини – 2-3 шт.
- Желатин – 15 гр
- Вода – 50 мл
- Цукор або цукрова пудра – 100 гр.
Приготування:
- Поміщаємо сметану в ємність, в якій зручно буде перемішувати сметану з цукром і желатином.
- Висипаємо туди ж цукор. Перемішуємо і залишаємо, поки цукор повністю не розчиниться. Щоб прискорити процес, сметану періодично варто перемішувати.
- Замочуємо желатин в холодній воді. Даємо желатину постояти хвилин 5-7.
- Після того, як желатин постоїть в холодній воді, поміщаємо ємність з ним в дуже гарячу воду. Перемішуємо, поки желатин повністю не розчиниться.
- Розчинений у воді желатин виливаємо в сметану. Перемішуємо.
- Сметана ні в якому разі не повинна бути холодною. Щоб її зігріти, можна знову використовувати водяну баню, як і з желатином.
- У пластиковій баночки зрізаємо верх. Невелику частину сметанної суміші виливаємо на дно баночки.
- Очищаємо мандарини.
- Нанизуємо мандаринки на бамбукову паличку.
- Опускаємо мандарини на шпажку в баночку.
- Зафіксуємо шпажку. І заливаємо в баночку сметанну суміш, що залишилася. Баночку злегка струшуємо, щоб не було пустот і бульбашок.
- Шпажку виймаємо і відправляємо баночку в холодильник години на 4, а краще на ніч.
- Коли вміст баночки добре застигне, акуратно дістаємо десерт ( можна витрусити з баночки, а можна пластик розрізати ).
- Готовий десерт розрізаємо на шматочки. Погодьтеся, виглядає ефектно! До того ж, цей десерт дійсно дуже смачний.