Зефірка

Казково смачний десерт “Капучіно” за 5 хвилин без духовки та печива – моя авторська знахідка на літо

Смачний та ароматний десерт на основі морозива – це саме те, чого вам не вистачає у спекотні літні дні.

Інгредієнти:

  • морозиво будь-яке (вершкове, ванільне або пломбір) 700 г;
  • какао та розчинна кава по 15 г + молоко гаряче, 120 мл;
  • желатин, 25 г + молоко гаряче, 120 г. Любителям щільного мусу можна сюди додати ще 30 г желатину;
  • какао для посипання, 1 – 2 ст. л;
  • силіконова форма об’ємом не більше 1.3 л.

Приготування:

  1. Викладаємо морозиво в ємність та залишаємо розтанути.
  2. У гарячому молоці змішуємо какао та каву. Желатин розчиняємо у гарячому молоці. Обидві суміші проціджуємо через сито.
  3. У морозиво, що розтануло, вливаємо обидві суміші і дуже добре вимішуємо до однорідності.
  4. Силіконову форму змащуємо рафінованою олією та виливаємо масу.3e888abcb63e982743cd21afa2863778
  5. Лопаткою розрівнюємо та відправляємо в холодильник на 3 години або на всю ніч, попередньо накривши харчовою плівкою.207f9c82b73e5da44287e14a6b8591a8
  6. Викладаємо із форми на тарілку. Посипаємо зверху через ситечко какао.1e701520ebbfb43e63637ebfc795948f

Порада: Ви можете прикрасити десерт на свій смак, нарізати його на порційні шматочки і подавати до столу.

Останні дописи