Найбільш вдалий рецепт полуничного зефіру. Готувала за допомогою ручного міксера. Над формуванням мені ще треба попрацювати, але загалом мені дуже сподобався!
Інгредієнти:
- 80 мл води
- 270 г цукру
- 8 г агар-агару
- 200 г фруктового п’юре
- 60 г білка
- 50 г цукру
- 1/3 ч л лимонної кислоти
- Дрібка солі
Приготування:
- Готуємо сироп: фруктове п’юре (в мене заморожена полуниця, яку я довела до кипіння і перебила блендером), воду, цукор, агар помістити в каструльку з товстим дном, довести до кипіння, і варити 5-6 хв, постійно помішуючи.
- Поки вариться сироп, одночасно збиваємо білок, сіль, кислоту, поступово додаючи цукор.
- Не перестаючи збивати білки, вливаємо поступово гарячий сироп. Збиваємо все ще 3-4 хв. Утвориться стійка пишна маса.
- З зефірною масою працювати треба швидко, адже вона стабілізується при кімнатній температурі. Перекласти готову масу в заздалегідь підготовлений кулінарний мішок з насадкою і швидко відсадити зефірки на пергамент або силіконовий коврик.
- Такий зефір стабілізується вже за 20-30 хв, швидше, ніж звичайний.
- Підсушені зефірки обсипати пудрою і склеїти попарно.