Зефірка

Готую поки є ягоди! Найбільш вдалий рецепт полуничного зефіру в домашніх умовах, з яким впорається кожен

Найбільш вдалий рецепт полуничного зефіру. Готувала за допомогою ручного міксера. Над формуванням мені ще треба попрацювати, але загалом мені дуже сподобався!

Інгредієнти:

  • 80 мл води
  • 270 г цукру
  • 8 г агар-агару
  • 200 г фруктового п’юре
  • 60 г білка
  • 50 г цукру
  • 1/3 ч л лимонної кислоти
  • Дрібка солі

Приготування:

  1. Готуємо сироп: фруктове п’юре (в мене заморожена полуниця, яку я довела до кипіння і перебила блендером), воду, цукор, агар помістити в каструльку з товстим дном, довести до кипіння, і варити 5-6 хв, постійно помішуючи.
  2. Поки вариться сироп, одночасно збиваємо білок, сіль, кислоту, поступово додаючи цукор.
  3. Не перестаючи збивати білки, вливаємо поступово гарячий сироп. Збиваємо все ще 3-4 хв. Утвориться стійка пишна маса.
  4. З зефірною масою працювати треба швидко, адже вона стабілізується при кімнатній температурі. Перекласти готову масу в заздалегідь підготовлений кулінарний мішок з насадкою і швидко відсадити зефірки на пергамент або силіконовий коврик.
  5. Такий зефір стабілізується вже за 20-30 хв, швидше, ніж звичайний.
  6. Підсушені зефірки обсипати пудрою і склеїти попарно.

Останні дописи