Цей торт готується дуже просто і без забруднення посуду – всі інгредієнти змішуються в одній мисці (зручно і практично). Він є пісним і буде виручати, коли свято припадає на період обмежень у вживанні скромних продуктів, а ви все ж хочете зробити цей день особливим серед буденності. Але вийде він так смачно, що рецепт буде в нагоді і в інший час: справжній шоколадний десерт з ніжним кремом.
Відразу включаємо духовку на розігрів ( 180 ° )
Інгредієнти:
- борошно – 3 склянки,
- цукор – 2 склянки,
- сіль – 1 чайн. ложка,
- сода – 2 чайн. ложки,
- какао – 3 стоіл. ложки,
- олія – 1/2 склянки,
- вода – 2 склянки,
- оцет 9% – 2 стол. ложки
Приготування:
- Просіюємо в чашу борошно, додаємо сіль, цукор, порошок какао, соду. Перемішуємо.
- Вливаємо олію без запаху, перемішуємо.
- Поступово додаємо воду кімнатної температури ( наливаємо частинами, по пів-склянки, перемішуємо – так не буде грудочок ).
- Тісто має вийти густе, але з ложки стікає легко і вільно.
- Тепер вливаємо столовий оцет і ще раз добре перемішуємо.
- Після додавання оцту тісто почне бульбашками робитись – пора випікати.
- Виливаємо в форму, змащену олією ( дно застилаємо пергаментом ), і ставимо в розігріту духовку.
- Приблизно через годину перевіряємо дерев’яною паличкою і, якщо на ній немає слідів тіста, виймаємо. Остуджуємо в формі, накривши рушником.
КРЕМ:
- сік – 1 л ( за смаком ),
- цукор – 4 стол. ложки,
- манна крупа – 8 стол. ложок
- У сік кладемо манку і цукор, ставимо на вогонь і після закипання варимо 2 хвилини, помішуючи.
- Трохи остуджуємо і збиваємо міксером. Крем буде пишний і повітряний.
- Коли корж охолоне, розрізаємо його на 3 частини і збираємо торт.
- Змащуємо кремом кожен корж.
Верх торта покриваємо глазур’ю:
- какао – 3 стол. ложки,
- цукор – 2 стол. ложки,
- борошно – 1 стол. ложка,
- олія – 1 стол. ложка,
- вода – 1 скл.
- Змішуємо какао, цукор, борошно. Частинами вливаємо воду, перемішуємо; додаємо олію. Доводимо до кипіння і варимо 1 хвилину.
- Поливаємо торт гарячою глазур’ю і ставимо в холодильник на 2 години.
- Відмінний на смак торт можна приготувати без яєць і вершкового масла – спробуйте самі. Десерт насичено-шоколадний, вологий, м’який – приємного чаювання!